Cem Kerpiççiler Fenerbahçe’de 6 haftanın anatomisi
HABERİ PAYLAŞ

Fenerbahçe’de 6 haftanın anatomisi

Fenerbahçe, Erol Bulut yönetiminde başladığı yeni sezonda 6 maçta 4 galibiyet 2 beraberlikle 14 puan alarak ikinci sırada yer alıyor. Neredeyse oyuncularının tamamı değişen, yeni bir teknik direktör ve ekibi ile yola çıkan sarı lacivertlilerde başlangıç döneminde alınan başarılı sonuçlar ekibe büyük bir moral sağlıyor.

‘Biz’ olabilmek

Teknik direktör Erol Bulut, çok tekrar ve ezber ile çalıştıracağı planlarla sahada ne yapacağını tam olarak bilen ve uygulayan bir ekibi oluşturmak için çaba harcıyor. Birbirini yeni tanıyan oyuncularıyla performans odaklı, sürekli birlikte oynama alışkanlığı olan bir ekip oluşturmayı amaçlayan Erol Bulut, sürekli ‘biz’ vurgusu yaparak ekip ruhuna büyük önem veriyor. Fenerbahçe-Göztepe maçında Caner Erkin kullandığı kornerin ardından Caner Erkin ile Ernesto Sosa’nın sevinç görüntüleri ekibin ‘biz’ olma yolunda mesafe aldığını gösteriyor.

Haberin Devamı

Duran toplar mühim

Duran toplara yönelik çok fazla plan ve çok fazla tekrar ile alışkanlık kazandırmak isteyen Erol Bulut’un takımında bu anlayışa uygun çok sayıda ‘klas’ oyuncu bulunması da büyük avantaj. Rakibin birinci bölgesinde baskıyı kurup, topu hızlıca kazanıp gol bulma yollarına ulaşmayı deneyen bir anlayışın izlerini sahada görüyoruz.

Cesur ve adil yönetim

Erol Bulut’un cesur tavrı da çalıştığı ekibin güvenini sağlamasına neden oluyor. Ernesto Sosa’yı ilk 45 dakikanın ardından saha kenarına alıp Cisse hamlesi yapması aslında tüm oyunculara “Adınız ne olursa olsun performans alamazsam yanımda oturursunuz” mesajı olarak gidiyor.

Dijital çağa uygun iletişim

Sahada alınan başarılı sonuçlarla birlikte kulüpte değişen iletişim stratejisi de dikkat çekiyor. Medyayı röportajlarla besleyen, bağı koparmayan, enformasyon odaklı, gizlemekten çok kendi istediğini öne çıkarma çabası taşıyan anlayış Fenerbahçe’nin medyadaki yansımasının olumlu bir kimlik taşımasına neden oluyor. Kulübün iletişim birimi sahada olumsuz sonuçlar alındığında da aynı doğrultuda süreci yönetmeli. Bu bakış açısı; dijital çağa uygun, bürokratik iletişimden uzak bir vizyonla Fenerbahçe’nin mesajlarını doğru kanallarla doğru içerikle kamuoyuna verebilmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

Mesele kötü giderken sahip çıkmak

Erol Bulut, sistemi oturmamış bir ekibe gelen teknik direktörün en az 3 seneye ihtiyacı olduğunu düşünüyor. Bu dönemde sonuçlar olumlu olsa da inşa döneminde her türlü sonuç mümkün. Mesele; sonuçlar olumsuz olduğunda, inşa sürecinde Erol Bulut ve takımına sahip çıkabilmekte.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder