Cem Kerpiççiler 'Fenerbahçe'ye iyi bakın'
HABERİ PAYLAŞ

'Fenerbahçe'ye iyi bakın'

3 Haziran 2018’de Ülker Stadı’ndaki kongrede geçerli 20 bin 736 oyun 16 bin 92’sini alarak Fenerbahçe Başkanı seçildi Ali Koç. Aziz Yıldırım’ın 20 yıllık başkanlık dönemi sona ermiş, Ali Koç kulübün 37. başkanı olmuştu. Konuşmalarında ‘plan ve sistem; gençlere kıymet verme’ gibi taraftarları çok heyecanlandıran cümleler kuran Ali Koç, göreve başlar başlamaz beklediğinden daha kötü bir ekonomik tablo ile karşılaştı.

20 yıldır Aziz Yıldırım ile bütünleşmiş bir kulübü, göreve gelir gelmez başka türlü yönetme hayalinin duvara çarpması kısa sürmedi. Hayatın içinde ne yaşanıyorsa kulüpte de durum aynıydı aslında. Çok ama çok uzun sürenin ardından iktidara gelmeyi başaran bir parti nasıl gelir gelmez önceki iş yapma alışkanlıklarını bir çırpıda değiştiremezse, Kadıköy’de de anında bir değişim beklemek hayalcilikten öteye geçmedi.

Haberin Devamı

Fenerbahçeye iyi bakın

2018-2019 kâbus gibi geçerken, 2019-2020’de de hedeflenen noktadan çok uzaklarda kalan Fenerbahçe’de futbolda yeni bir yapılanma için emek harcanıyor. Bu noktada Ali Koç’un en doğru tercihi sportif direktör olarak Emre Belözoğlu’nu ataması olabilir. Başkan, sportif direktör, teknik direktör üçgeninin uyumu, oyuncularla kurulacak ilişkiler, yeni ve başarılı bir dönemin kapısını açabilir.

Fenerbahçe’de 2021 yılında mayıs ayında tüzük gereği olağan başkanlık seçimi gerçekleştirilecek. Futbolda saha içinde alınan olumsuz sonuçlar yapılan tüm olumlu işlerin görünmesini engelliyor. Ali Koç ve ekibinin bir anda 20 yıllık sürecin ardından hemen yeni bir hikâye yazmasını beklemek acımasızlık. Emin olun Ali Koç, olmayacağını ya da kendisinden başka birinin bu işi daha iyi yapacağını anladığı anda, “Fenerbahçe’ye iyi bakın” diyerek görevden ayrılır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder