Cem Kerpiççiler 'Gelenek devam etti' retoriğine sığınmak kaybettirir
HABERİ PAYLAŞ

'Gelenek devam etti' retoriğine sığınmak kaybettirir

Vasat kadronun eseri

Kadıköy’de Fenerbahçe tarihinin en vasat, birbiriyle uyumsuz, oyun aklı bulunmayan yalnızca mücadele edebilecek bir oyuncu grubu ile sahaya çıktı. Oyuna ağırlığını koyabilecek, sonucu değiştirebilecek, hikâyeyi yeniden yazabilecek oyuncu eksikliğine sistemsizlik de eklenince Fenerbahçe muhteşem taraftarı ve azami mücadele ile oynamaya çalıştı.

Bugünün meselesi değil

Bu asla bugünün meselesi değil fakat kaleci Harun Tekin’in formsuzluğundan, Tolgay Arslan’ın her topu rakibine kaptırışına kadar sahadaki olumsuzluğu Ersun Yanal’ın hanesine de yazmak elzem. Geldiği günden bu yana bize en azından ne yapacağının temelini atıp bir ipucu verseydi bu eleştiri anlamsız olurdu…

Haberin Devamı

Gelenek devam etti retoriğine sığınmak kaybettirir

Taraftar sonucu değiştirdi

Hasan Ali Kaldırım’ın atılışının ardından maç Fenerbahçe taraftarı için eziyet haline geldi. Fakat müthiş bir destekle takımı ittiler. Takım vazgeçmişken tribünün gümbürtüsü ‘yapabiliriz’i düşündürttü oyuncu grubuna… 1-1’in ardından 2. Golü de bulabilirdi Fenerbahçe… Fakat futboldan vazgeçmiş Alper Potuk bomboş kaleye topu yuvarlamak yerine topa vuramamayı seçti…

Galatasaray büyük fırsatı kaçırdı

Galatasaray bulduğu pozisyonları gole çevirse tarihi bir galibiyete imza atmış olacaktı. Fakat tedirginlik, şanssızlık, beceriksizlik tam olarak oyunu domine etme cesareti göstermemeleri Galatasaray’ı galibiyetten etti. Özellikle ikinci yarı 10 kişi kalan rakibi karşısında Linnes’in kanadından gelip topu bir türlü kaleden içeri atamamaları maçın 1-1 bitmesine neden oldu.

Yeniden inşa elzem

Vasat, sahada oyun aklı eksik, oyuncu grubu birbirini tamamlamayan neredeyse bütünü arızalı bir takımın ezeli rakibine karşı 45 dakikadan fazla 10 kişi oynayıp sahadan beraberlikle ayrılmasını sağlayan mücadeleye saygı duymak elzem. Fakat burada gelenek devam etti retoriğine sığınıp Fenerbahçe'nin yeniden yapılanmaktan başka çaresi olmadığı gerçeğini perdelemek bir adım dahi ileri gidememeye neden olur. Fenerbahçe yeniden inşa edilmeli.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder