Cem Kerpiççiler İsim değil plan tartışalım
HABERİ PAYLAŞ

İsim değil plan tartışalım

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç göreve geldiği günden bu yana sürekli teknik direktör ve oyuncu grubunu değiştirerek şampiyonluğa ulaşmaya çalışıyor. Kısmen başarının yakalandığı dönemlerde bile teknik direktör değiştiren Ali Koç bir türlü istikrar yakalanmasına izin vermiyor. Oysa futbolda başarının yakalanması için istikrar ve çok tekrar büyük önem taşıyor. Sürekli değişen parçalarla bir bütün oluşturmak asla mümkün olmuyor.

PLAN TARAFTARA ANLATILMALI

Fenerbahçe’nin başarılı olması için oyun aklı olan bir sportif direktör ve onun seçeceği teknik direktörle yola devam etmek gerek. Bu ekibin oluşturacağı oyuncu grubuna ilk sezondan şampiyonluk baskısı yapmadan inşa sezonuna sabretmek lazım. Kulübün gelecek planını da taraftara doğru iletişim metotları ile anlatmak gerek. Taraftarı ikna ettikten sonra takımın gelişim sürecinde ne olursa olsun arkalarında durmak şart.

Haberin Devamı

RAKİPLER NELER YAPIYOR?

Bu bakış açısına sahip olmadan gelecek isim Joachim Löw de olsa Jorge Jesus da başarıyı kimse garanti edemez. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, rakiplerine bakarak çıkaracağı yol haritası için esinlenebilir. Beşiktaş’ın son dönemdeki sportif direktör ve teknik direktör seçimi, bu yıl istediği başarıyı yakalayan Abdullah Avcı’nın ‘plan’a verdiği önem çok ama çok kıymetli.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder