Cem Kerpiççiler Kefen'den NASA'ya değişen bir şey yok
HABERİ PAYLAŞ

Kefen'den NASA'ya değişen bir şey yok

Haberin Devamı

"Kefen giyerim o formayı giymem" diyen Elvir Baliç, Galatasaray'a transfer olduğunda "Ben kesinlikle (Kefen giyerim, Galatasaray formasını giymem) demedim. Kefenin anlamını bile bilmiyorum. Bu çok komik geldi bana" diyerek savunmuştu kendisini. Tümer Metin, Beşiktaş taraftarı ile birlikte Fenerbahçe ’ye küfrederken, sarı lacivertli formayı sırtına geçireceğini hayal etmiş miydi acaba? Yıllar sonra "Metin Olmak" adıyla kaleme aldığı kitabında, kızdığı yöneticilere kendisinin neler yapabileceğini göstermek adına fevri bir çıkışla o imzayı attığını söylüyordu. Bu liste gayet rahat bir şekilde uzatılabilir. Bir zaman "Ölürüm de oynanamam" dedikleri kulüplerin formasını sırtına geçirenlerin sayısı bir hayli fazla aslında.

Literatüre geçti
Bu halkaya son eklenen isim ise Erkan Zengin oldu. Literatüre "NASA'ya da bildirseler Trabzon'a gitmem" sözleriyle geçti. Bugün Trabzonspor'la resmi sözleşme imzalayan Erkan Zengin, "Bana o zaman bir söz verildi, başkanımız tutmadı. Ben de o dönem ona göre bir açıklama yaptım. Ama burada olmaktan inanılmaz mutluyum. Bana bu kadar değer veren başkan ve hoca. Bu saatten sonra Trabzonspor için her şeyi yaparım. Trabzonspor'a geldiğim için inanılmaz mutluyum. Trabzonspor için her şeyimi ortaya koyacağım" dedi.

Pek hoş karşılanmadı
Erkan Zengin, belki Trabzonspor'a transfer oldu ama kentte çok etkin yerel basın tarafından hiç de hoş karşılanmadı. Karadeniz Gazetesi, "Trabzon ’a hiç hoş gelmedin ” manşetinin altında, "Erkan Zengin ’e taraftar diyor ki; yönetim seni istemiº olabilir ama bil ki Trabzonspor ’a gönül verenler seni istemiyor” ifadelerini kullandı.

Hamza Hamzaoğlu'na bir baksınlar
Oysa Erkan Zengin, bu tür bir cümle kurmasaydı, yeni kulübünde çok daha iyi bir başlangıç yapabilirdi. Bu kulüpte oynadığı süre boyunca sırtında taşıyacağı bir yükle yola çıkmış olmazdı. Bu olumsuz tabloda en az Erkan Zengin kadar menajerinin de suçu var. Futbolcuları transfer dönemlerinde yönlendirecek ve hata yapmalarını önleyecek kişiler olmalı. Futbolcular da taraftarları kandırmaktan vazgeçmeleri ve transfer oldukları her takımın formasını öpüp "Aslında ben çocukluktan bu yana X takımı tutuyordum" söyleminden vazgeçmeli. Nasıl dürüst ve mütevazı olunur merak ediyorlarsa dönüp Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu'nun tavırlarına ve söylediklerine bir baksınlar: "Aslında ben çocukluğumda Fenerbahçeliydim. Ama profesyonel yaşantı başlayınca o duygu azalıyor, kendi takımınızla oynadığınız maçlara odaklanıyorsunuz. Nerede oynuyorsanız, kalbiniz orası için atıyor."

Sıradaki haber yükleniyor...
holder