Cem Kerpiççiler Yusuf Yazıcı: Kuzeyli bir inat öyküsü
HABERİ PAYLAŞ

Yusuf Yazıcı: Kuzeyli bir inat öyküsü

Lille formasıyla 9 gol ve 2 asist ile muazzam bir performans ortaya koydu. Avrupa Ligi’nde Milan karşısında yaptığı hat-trick ile göz kamaştıran milli oyuncu Fransa’da da çocukluğundan bu yana yaptığı gibi inat ediyor, vazgeçmiyor ve meydan okuyor.

Çocukluğu gece karanlığına kadar sokakta top peşinde koşarak geçen 23 yaşındaki Yusuf Yazıcı’nın hikayesinin yönünü Trabzon’da Ayfer Karakullukçu İlkokulu’nda yapılan seçmeler belirledi. Trabzonsporlu yetkililerin gözüne giren Yusuf Yazıcı bordo mavi yolculuğunda kimi zaman zor dönemler geçirse de tutkusundan vazgeçmeyi aklından bile geçirmedi.

Haberin Devamı

Yusuf Yazıcı: Kuzeyli bir inat öyküsü

Altyapıda kadro dışı kaldığı zaman evden antrenmana diye çıkıp sokaklarda koşup kendini hep hazır tuttu. Kişisel gelişim kitaplarını okuyup, “Elinize kalemi alıp hayallerinizi yazın” önerisini dinledi. Gelişmek için emek vermesi gerektiğine inandı. Liselerarası dünya şampiyonu oldukları Erdoğdu Lisesi’nde de Trabzonspor A Takımı’nda da Lille’de de sakatlıklara, olumsuzluklara, sıkıntılara göğüs gerip hikayesini yazmaya devam etti.

Yusuf Yazıcı: Kuzeyli bir inat öyküsü

Yazları anneannesi ile çıktığı yaylada öğrendiklerinin hayatta işine çok yaradığını söyleyen Yusuf Yazıcı ekip olmanın, paylaşmanın başarıya giden yolu açan önemli anahtarlar olduğunu söylüyor.

Menajer, kariyer danışmanı, spor psikoloğu ve diyetisyenden oluşan bir ekiple yoluna devam eden Yusuf Yazıcı’nın hedeflerini öğrenmek için hayallerini yazdığı o kağıdı bulmamız gerek. Kim bilir Fransa’da o kağıda hangi hayaller eklenmiştir? Not: Socrates’in Temmuz 2020 sayısında yer alan Yusuf Yazıcı röportajını okumanızı öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder