Cem Kerpiççiler Mesut Özil’e ilişkin 7 soru 7 cevap
HABERİ PAYLAŞ

Mesut Özil’e ilişkin 7 soru 7 cevap

En çok etkilendiği ve üzüldüğü azarı kimden işitti?

Real Madrid’in soyunma odasında kendisi için çok özel biri olan teknik direktörü Jose Mourinho’dan: “Bir erkek gibi ikili mücadelelere girmeni istiyorum… Ağla hadi, zırla bakalım. Bebeksin sen duşa git. Sana ihtiyacımız yok. Sen Zidane değilsin. Sen onun yanına bile yaklaşamazsın.”

Schalke’ye ve profesyonel sözleşmeye geçişini kim sağladı?

“Norbert Elgert, benim adımın Mesut veya Markus olması ile ilgilenmiyordu. Onun için önemli olan tek şey oyuncu olarak kalitemdi, kökenim değil. Bunun üzerine 2005’te Rot-Weiss Essen’den ayrılıp Schalke’ye geçtim.”

Haberin Devamı

Mesut Özil’e ilişkin 7 soru 7 cevap

Alman Milli Futbol Takımı’nı seçmesine yönelik eleştiriler hakkında ne düşünüyor?

“Ben bu tartışmalara hiçbir zaman dahil olmadım. Olgun bir düşünme sürecinin ardından kararımı Almanya’dan yana verdim. Doğduğum ülkede kendimi iyi ve evimde hissediyorum. Ama Türkiye’de de iyi hissediyorum kendimi. İnsan rahatlıkla iki kültürün parçası olabilir. Bir kalp hem Türkiye hem Almanya için atabilir. İnsan Alman gibi düşünebilir, Türk gibi hissedebilir.”

Detaylı video analizlerle arası nasıl?

“En çok düşünmeden oynamayı severim. Rakibimin yanından nasıl geçebilirim diye kafa patlatmak yerine o an içimden geldiği gibi dripling atıp geçmek isterim. Aşırı uzun ve detaylı video analizleri bana göre değil.”

Mesut Özil’e ilişkin 7 soru 7 cevap

Real Madrid formasını giydiğinde ne hissetti?

“Formayı ilk giydiğimde tüylerim diken diken oldu. Hakikaten titredim ve her yanımı saran bu güçlü histen ürktüm bile.”

Sahaya çıkmadan önce neler yapar?

“Sahaya sağ ayağımı basarak çıkarım. Başlama vuruşundan önce dua ederim: Allah’ım bugünkü maçımız için bizlere güç ver ve özellikle beni ve takım arkadaşlarımı sakatlıklardan koru. Allah’ım sen bu rızkı hem veren hem alansın. Bizleri doğru yoldan şaşırtma. Âmin.”

Mesut Özil’e ilişkin 7 soru 7 cevap

Lionel Messi’den çekindi mi?

“Bu tasasızlığı seviyorum. Çünkü her maçı çok basit çok rahat hale getiriyor. Şükür, bütün kariyerim boyunca bunu korudum. Kendimi her zaman özgür hissettim. Bir saniye bile baskı altında hissetmedim. Dünyaya bir şey ispatlamam gerektiğini düşünmedim. Karşımda Lionel Messi gibi oyuncuların olduğunu düşünmedim. Bu istisnai futbolcunun yeteneklerinden çekinmedim.”

Haberin Devamı

Not: Yazıda Mesut Özil’in “Futbolun Büyüsü ve Gerçekleşen Hayaller” adlı otobiyografisinden yararlandım. (Doğan Kitap)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder