Cem Kerpiççiler Moussa Sow'un kaderi Alex'in elinde!
HABERİ PAYLAŞ

Moussa Sow'un kaderi Alex'in elinde!

Haberin Devamı

Sihirli değneği yok

Önümüzde bir Miroslav Stoch örneği varken Feherbahçe'nin transfer ettiği 26 yaşındaki Moussa Sow'u dünya yıldızı olarak tanımlamak ve tüm sorunları çözecek bir anahtar olarak görmenin ve göstermenin hiçbir haklı gerekçesi yok. Ayrıca yaşadığı anormal koşulların altında direnci her geçen gün azalan bir takımda yalnızca eksik bir bölgeye yapılan transferle her şeyin yoluna gireceğine inananları büyük bir hüsran bekliyor.

Kaybetmekten hoşlanmıyor

Fransa Ligue 1’in 25 gollü kralı Moussa Sow, Fransa'nın Mantes-la-Jolie kentinde dünyaya geldi. Fransa Ümit Milli Takımı’nda oynayan daha sonra Senegal A Milli Takımı'nda karar kılan Sow'u meslektaşlarından farklı kılıp bir adım öne geçiren özelliklerin başında güçlü fiziğine hızını ekleyip kaybetmemek için terini son damlasına kadar akıtanların bayrağını taşıması geliyor. Mükemmel bir tekniği olduğunu ya da Mamadou Niang'ın boşluğunu doldurabileceğini söylemek ise imkansız.

Boş alana ihtiyacı var

L’Equipe’in futbol yazarı Regis Dupont'un "Sow, Lille’de Gervinho ile birlikte oynadığı dönemde harikalar yarattı. Moussa Sow, forvet hattında boş alana ihtiyacı olan bir golcü. Yanında oynayan futbolcu boş alan yarattığı zaman etkisi de fazla oluyor" sözleri Senegalli oyuncunun performansının Türkiye'de birlikte oynayacağı oyuncu ve sistemle de yüzde yüz ilgili olduğunu bir kez daha hatırlamamıza neden oluyor.

Ara pas asla hayır demez

Müslüman olan ve geçen yaz ikinci kez hacca giden Moussa Sow'un en sevdiği hayvan ise aslan. Aylık online futbol dergisi 'Hayatım Futbol'un yazarlarından Salih Demirci Sow'u golcülüğünden şüphe edilmeyecek bir santrfor olarak tanımlıyor. Ayrıca ayağını yere sağlam basan, ara pas delisi, yüksek toptan hoşlanmayan önemli bir kontratak silahı olarak da değerlendiriyor.

Herkesle iyi anlaşıyor


Arkadaşlarıyla ve hocasıyla çok iyi anlaşan, Lille taraftarlarının "Kahrolsun Fenerbahçe" diyebilecek kadar gidişine üzüldükleri. Moussa Sow'un Fenerbahçe'ye katkısı olacağı konusunda hiçbir soru işareti yok. Fakat bu katkının boyutunun ne olacağı konusunda ise en önemli faktör Alex De Souza. Moussa Sow, dünya yıldızı olmaya yolunda Fenerbahçe'de bir kapı açacaksa, bu kapının anahtarı kaptan Alex De Souza'nın ellerinde sallanıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder