Cem Kerpiççiler Okullarda Mizgin Ay'lar aranıyor
HABERİ PAYLAŞ

Okullarda Mizgin Ay'lar aranıyor

Ankara Beypazarı’nda başladı hikâyesi. 10 yaşındayken beden eğitimi öğretmeni Muhsin Soysal’ın yetenek taraması sayesinde keşfedildi. Bir daha da hiç ayrılmadılar. 2017 Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası’nda kadınlar 100 metrede altın, 200 metrede ise bronz madalya kazanan, çok sayıda Türkiye rekoru kıran 19 yaşındaki Mizgin Ay’ı 6 yıldır Türkiye’de hiç kimse geçemedi.

Hedefi kariyerinin sonuna kadar hiç geçilmemek. Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında imzalanan işbirliği protokolü işte tam da bu nedenle çok mühim. Bu protokolün amacı; okullarda yeterli fiziksel ve eğitsel altyapı oluşturularak öğrencilerin spor aktivitelerine erişimlerinin sağlanması. Öğrencilerin erken yaşta spora yönlendirilmesi ve yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi.

Haberin Devamı

Okullarda Mizgin Aylar aranıyor

***

Bu protokol planlandığı gibi hayata geçirilebilirse, yapılan taramalarla erken yaşta yeteneklerine göre eğitilecek çocuklar Türk sporunda başka bir dönemin kapısını açabilir.

Planlı, programlı, sistematik bir çalışma takvimi ile sporun her alanında önemli bir atılım ihtimali belirir. Sporun toplumun tümüne yayılması da protokolü kıymetli hale getiren etmenlerden biri olarak öne çıkıyor. 9 ay önce 81 ilde, ilkokul 3. sınıfta 1 milyon 226 bin öğrenci tarandığını düşündüğümüzde ve 110 bininin yetenek havuzuna alındığını hesaba kattığımızda Türkiye’nin spor altyapı haritasının çıkarıldığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder