Cem Kerpiççiler Sabredilirse avlar
HABERİ PAYLAŞ

Sabredilirse avlar

2011’de başına geçtiği A Milli Futbol Takımı’nı 2013’te bırakmak zorunda kalmıştı. İstediği performansı yakalayamamıştı. 1 Haziran 2019’da Beşiktaş ile sözleşme imzalayan Abdullah Avcı’nın siyah-beyaz serüveni ise 239 gün sürmüştü. 28 maçta 14 yenilgi alan Avcı büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştı.

Avcı için düzen, intizam, plan ve sistem çok mühim kavramlar. Kaosun hakim olduğu dönemde ve kendisine tam olarak güvenilip destek verilmediğini düşündüğünde takımına istediği oyunu oynatmakta zorlanıyor. Başakşehir’in Avcı yönetimindeki son dört sezonun tamamında ligi ilk dört sırada bitirmesi bu özelliğinin göstergesi olarak önümüze çıkıyor.

Haberin Devamı

Sabredilirse avlar

Okan Buruk ile şampiyonluğa ulaşan takımda Avcı’nın emeği büyük. Beşiktaş’ın ardından Trabzonspor’un teknik direktörü olarak göreve başlayan Abdullah Avcı’nın işi zor. Başkan Ahmet Ağaoğlu ve yönetiminin inşa sürecinde Avcı ve ekibine olası olumsuz sonuçlarda paratoner vazifesi görmesi elzem.

Abdullah Avcı, kendi kurmadığı, 8. haftada başına geçtiği takımda sistemini ve oyun anlayışını uygulayana kadar zor dönemler geçirebilir. Bu dönemlerde başkan, yönetim ve taraftarın duruşu hikâyenin yönünü belirleyecek. “Şampiyon yap bizi, cehennemde yak bizi” tezahüratı ile karşılanan Avcı ve ekibinin önündeki en büyük zorluğun bu anlayış olduğunu söylemek yanlış olmaz sanırım. Şampiyonluk baskısı ile sıkıştırılacak, ilk tökezlediğinde yerden yere vurulacak Avcı’nın başarılı olma ihtimalinin azalacağı gerçeğini Trabzonspor’da karar alıcı konumda bulunanlar hiç unutmamalılar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder