Cem Kerpiççiler Travmanın pençesindeki şampiyon
HABERİ PAYLAŞ

Travmanın pençesindeki şampiyon

Sıkıntılı günlerin izleri

Şampiyonlar Ligi'ne gitmesi engellenen, Diego Lugano, Mamadou Niang, Andre Santos gibi çok önemli oyuncularını satan, başkanı ve asbaşkanı cezaevinde olan Fenerbahçe dün ilk maçını evinde Orduspor'a karşı oynadı. En önemli desteği olan taraftardan da yoksun bir şekilde sahaya çıkan sarı lacivertlilerde yaşanan travmanın izleri gayet net bir şekilde görülüyordu.

Defans evlere şenlikti

Maçın ilk dakikalarından itibaren Fenerbahçe savunması hata üzerine hata yaptı. Yeni transfer Reto Ziegler, Joseph Yobo, Fabio Bilica ve Bekir İrtegün'den oluşan geri dörtlü birlikte oynamamanın sıkıntısı yaşadı. Orduspor, Fenerbahçe kalesine yaptığı her atakta tehlike yarattı. Fenerbahçe, Mehmet Topuz'un akıllı bir ara pasında Semih Şentürk'ün asistiyle Christian Baroni'nin ayağından öne geçmeyi başardı.

Haberin Devamı

Organize atak geliştiremediler

Orta sahada Emre Belözoğlu'nun eksikliği nedeniyle takım bir türlü organize atak yapmayı beceremedi. Sağ kanatta asıl mevkisi stoper olan Bekir İrtegün atak geliştirmeye çalışsa da gözler hep Gökhan Gönül'ü aradı. Solda ise Issiar Dia eski görüntüsünden uzaktı. Ayrıca her zamanki gibi savunma yapmayı unutunca Reto Ziegler yalnız başına sol kanadı savunmaya çalıştı...

Şans eseri gol yemediler

Özellikle ikinci yarıda Orduspor oyunun tek hakimiydi. Fenerbahçe maçı sonuna doğru iyice geriye yaslandı. Fenerbahçe şans eseri kalesinde gol görmeden maçı tamamlamayı başardı. Alex De Souza'nın mükemmel röveşatası sarı lacivertliler adına oyundaki en gösterişli hareketti.

Aziz Yıldırım'a selam yolladılar

Maçtan akıllarda kalan en önemli an ise Fenerbahçe'nin maça üzerinde başkan Aziz Yıldırım'ın fotoğrafı olan tişörtlerle çıkması ve golden sonra futbolcuların aynı tişörtle sahada dolaşmalarıydı. Fenerbahçeli taraftarların stadın dışında neredeyse 90 dakika boyunca yaptığı tezahürat da "Bir takım nasıl yalnız bırakılmaz?" sorusuna en anlamlı cevaptı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder