Çetin Çetintaş 2021’e doğru yol alırken öğrenmemiz gerekenler var
HABERİ PAYLAŞ

2021’e doğru yol alırken öğrenmemiz gerekenler var

Yoğun bir 2020 yılı geçiriyoruz. Su elementinin büyük döngüsünün son yılında olduğumuz için, Su elementi altta kalan her şeyi su yüzüne çıkartıyor ve şifalandırmak için çürümüş ne varsa parçalayıp yok ediyor. 2020 yılı ne kadar sert hissedilse de, Su elementi şifacıdır. Yaşanan her şey, insanlığın şifalanması için gerçekleşiyor. Su elementi büyük döngüsünü Aralık'ın 3. haftasında tamamlayacak. Ardından Hava elementinin büyük döngüsü başlayacak. Hava, bizi enteresan bir sürece itecek. "İtecek" diyorum, çünkü Hava tam olarak böyle çalışır.

Haberin Devamı

Su elementinin bu döngüsü, muhasebesi tutmayanlar için çok yaralayıcı oldu. Üstelik kimileri iyileşmeyecek yaralar aldı… Ama unutmamak lazım; her yara iyileşmek için açılmaz. Yaralar kendimizi yeniden yapılandırma işlemimizdir. Kendimizi yaralaya yaralaya şekillendiririz. Kimse bizi yaralayamaz. Her insan kendi yarasını kendi açar. “Zaten dertli” olduğumuz konularda, bizi yaralamaya çalışan birini gördüğümüzde “bizi yaralamasına müsaade ederiz.” Yani işin özünde insanların da, yaşamın da bizi yaralamasına biz müsaade ederiz.

2021’e doğru yol alırken öğrenmemiz gerekenler var

Bu dönemde alınan tüm yaralar, muhasebenin tamamlanması için. Yarım kalan her şeyin yerini bulması, hayatımızda hala enerjimizi alan, geçmişte kalan defterlerin kapanması için. Kangren olmuş bir kol düşünün. Bu kolu kesmek nasıl insanı şifalandırmaksa, bu süreçte yaşanan her şey de, büyük resme baktığımızda şifalanmak için.

Yaşam yolculuğumuzda yarım bıraktığımız, tamamlanmadığımız her şey, enerjimizi almaya devam eder. Bir yere doğru yol alırken, sürekli aksi yöne kolumuzdan bizi çekiştiren bir çocuk düşünün. Kader yolculuğumuzda yarım bıraktığımız şeyler de işte bu şekilde bizi çekiştire çekiştire enerjimizi alıp durur. Bunların kesilip atılması esnasında acı çeksek de, günün sonunda yaşamımızda büyük bir yer açılır. Bunun değerini ancak zamanla ve farkındalıkla anlayabiliriz…

2021’e doğru yol alırken, Hava dönemi başlamadan bu olanlarla yaşamayı öğrenmek gerek… Geriye dönmeye çalışmak için çok yanlış bir zaman ve çok yanlış bir dönem. Yapılabilecek tek bir şey var; şu ana uyumlanmak. Yeniye, şu anda gerçekleşene uyumlanamayan için Hava dönemi de oldukça sıkıntılı geçebilir. Hava orijinalliğini ortaya koyamayan ve yeniye uyumlanamayan için su döneminden çok da kolay geçmeyecek. Bunu bir dahaki yazıda konuşacağız.

Haberin Devamı

Namaste.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder