Defne Ünal Hiçbir şey yapmamayı isteyebiliriz
HABERİ PAYLAŞ

Hiçbir şey yapmamayı isteyebiliriz

Evet, evdeyiz. Ve evet, çoğumuzun hayat düzeninin tamamen değiştiği bu zorlu süreçte, “Sürekli olarak bir şeyler yapmalıyım" düşüncesi bizi ele geçirmiş durumda. Hatta, “Bir şeyler yapmak zorundayım” fikri tüm kanallardan öylesine üzerimize geliyor ki sanki bir an duraklasak, her şey yıkılacakmış gibi gelmeye başladı.

Oysa hala çalışmaya devam eden ya da çalışmak isteyen ve hatta çalıştığı halde, kesinlikle çalıştığı yerde çalışmak istemeyen insanlarız.

Aynı zamanda yüksek lisans tezinin sonunu göremeyen, geçim sıkıntısı ve işsizlik derdinden kaygıları her geçen gün artan, üretmek isteyip de üretemeyen ve elindekileri yine unutup elde olmayanların hüznünü her sabah yaşayanlar da biziz.

Haberin Devamı

Tüm bu sorunlar olduğu yerde durmaya ve ağırlıklarını arttırmaya devam ediyor. İşte tam da bu yüzden, bu zamanlarda psikolojimizi korumak büyük önem taşıyor. Devamlı olarak bir şeylerin gerisinde kalıyormuş hissine kapılmak ise belki de ihtiyacımız olan en son şey.

Bunu yapmak zorunda mıyım?

Hiçbir şey yapmamayı isteyebiliriz

Evde olmak, 24 saati 30 saate çıkarmadı ve ne yazık ki çıkarmayacak da. Evde olmak, bu zamana kadar yaptıklarımızı ve yapmadıklarımızı unutturmadı, unutturmayacak da. Bu nedenle, önem sırası ya da ehemmiyeti herkese göre değişen işlerinizin yanında size eşlik etmeye devam eden sallantıdaki ilişkileri, güvensizlikle ilerletilmeye çalışılan diyalogları ve samimi gelmeyen daha bir sürü sorunu idare etmek için yeterli zamanınız olmayabilir.

Ve yine bu yüzden, bu ara hiçbir şey yapmamayı isteyebilirsiniz.

En iyi ekmeği yapmak hatta yemek yapmak bile istemeyebilirsiniz. “Sizin İçin Önerilenler” kısmına göz atmamak ve o şey her ne ise onu dinlememek de. Bugün, hiçbir şey yapmamayı isteyebilirsiniz.

Bu zamana kadar mutlu olmayı on kurala, hayatta kalmayı beş yola ya da ayağa kalkmayı dört şarta uyarak başarmadık. Arada biraz duraklamamız, tüm bunlara elvada diyeceğimiz anlamına gelmiyor.

Neyin yapılması ve yapılmaması gerektiğini devamlı olarak takip ederken yine aynı soruda takılıyoruz:

Bunu yapmak zorunda mıyım?

Reddedilemeyecek zorunluluklarımız yanında bir o kadar da reddebileceğimiz, hatta mutlaka reddetmemiz gereken zorunlulukların yüküyle yaşıyoruz.

Haberin Devamı

İşte, hiçbir şey yapmamak belki de bizi bu yüklerden kurtaracak.

O yüzden bir ara vermenin veya sadece bunu istemenin, bu zamanlarda ne kadar doğal ve normal olduğunu duymaya ihtiyacımız olabilir.

Bazen hiçbir şey yapmak istemeyebiliriz

Hiçbir şey yapmamayı isteyebiliriz

Bu ara, son erişim tarihleriyle stresimizi arttırmak yerine asıl olayın, gerçekten görmek istediklerimizi görme şansı olduğunu hatırlayabiliriz.

Bizim için hazırlanan tüm önerilerin sadece bakılması için değil de gerçekten görülmeye değer şeyler barındırdırdığı için karşımıza çıktığını hissedersek belki biraz olsun stresimiz azalabilir.

Ve bugün, hiçbir şey yapmamayı isteyebiliriz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder