Deniz Onuk Gençlere yaz tatili tavsiyeleri
HABERİ PAYLAŞ

Gençlere yaz tatili tavsiyeleri

Bildiğiniz gibi, pandemi dönemi bir sene boyunca hepimizi evlerimize kapattı, sokağa çıkma yasağı sonucu işlerimiz de okullar da evlerin içine taşındı ve hayatımızı evimizden sürdürmeye başladık. Ev içindeki yaşama alışmakta başta zorlansak da bir süre sonra her şeyin internetten kolayca yürütüldüğünü görüp bu hareketsiz yaşama uyum sağladık. Sosyalleşmenin sadece online olarak yapılması, bizi ister istemez asosyalleştirdi ve içimize kapanmamıza neden oldu, zaman içinde hayatın normale dönmesini nasıl karşılayacağımız konusunda endişelenmeye başladık. Birçok gençte kaygı eşiği arttı, insanlarla iletişimlerimizde özgüven kaybı gibi problemler yaşamaya başladık. Aşılamanın hızla devam ettiği bu dönemde ise, pandeminin getirdiği kısıtlamaların azalması söz konusu. Sokağa çıkma yasaklarının adım adım kaldırılması ile sokaklar tekrar dolmaya başlıyor. Önümüzdeki güz dönemi tüm okullar yüz yüze eğitime açılacak ve hayat normale dönmeye başlayacak. Biz de pandemi öncesi hayatımıza geri döneceğiz. Alıştığımız ev içindeki yaşamlarımızdan sıyrılıp tekrar hareketli bir yaşantıya alışmamız gerekecek. Bunu kolaylaştırmak için de, bu hareketlenmeye yaz tatilinde başlamamız gerekiyor. Yaz tatilini eski yaşamımıza geri dönmek için bir süreç olarak görebiliriz. Bu yazımda size yazın yapabileceğiniz bazı öneriler vereceğim.

Haberin Devamı

Spordan daha fazla insanı hareketlendiren ve enerji veren bir aktivite yoktur. Sıcak havada her ne kadar başlaması zorlayıcı olsa da, kesinlikle egzersiz yapın. Hatta pandemi döneminin aksine, bu egzersizi dışarıya taşıyın. Haftada birkaç gün bir parka gidip yürüyüş yapmak bile size enerji verecek ve mutluluk seviyenizi artıracaktır. Hareket etmek hem sağlıklı olmanızı sağlar, hem de hayatınızı düzene sokmanıza yardımcı olur. Spor yapmak akciğerlerinizdeki oksijen kapasitenizi arttırır, yüksek tansiyon riskini azaltır ve direncinizi artırarak günlük hayatınızda çabuk yorulmanıza engel olur. Özellikle evin içinde geçirdiğiniz bir seneden sonra, düzenli bir şekilde spor yaptıkça yaşam kalitenizin arttığını göreceksiniz.

Haberin Devamı

Yazınızı hem verimli hem de eğlenerek geçirmek istiyorsanız ve yaz sıcağında fazla hareket etmek planlarınızda yoksa, en büyük önerim yeni bir hobi edinmek. Resim yapmayı öğrenmekten yeni bir kitap okumaya, müze gezmekten fotoğrafçılığa, ilginizi çeken bir alan eminim ki bulacaksınız. Yapabileceğiniz şeylerin sayısı sınırsız, yeter ki zamanınızı güzel değerlendirin.

Eğer hem bir hobi edinip hem de bu şekilde kendinizi de geliştirmek istiyorsanız, yeni bir kursa yazılarak veya internet üzerinden ücretsiz bir şekilde yeni bir şey öğrenebilirsiniz. Benim size önerim yeni bir dil öğrenmeye başlamanız. Bir dil bir insan iki dil iki insan sözü gerçekten de doğru. Yeni bir dil bilmek size birçok yeni kapı açacaktır. Başka bir seçenek de bir enstrüman çalmayı öğrenmeniz. Eminim ki herkesin daha önce çalmak istediği bir enstrüman vardır. Bu yaz, bu enstrümanı çalmayı öğrenmenin tam sırası. Bunların yanında, internette kolayca ulaşabileceğiniz birçok ücretsiz kurs var. Bu kurslara kaydolup yeni bir alanda kendinizi geliştirebilirsiniz, kodlamadan tasarıma kadar birçok derse erişebileceğiniz yüzlerce web sitesi var.

Haberin Devamı

Pandemi öncesi planladığınız ama pandemi dolayısıyla ertelemek zorunda kaldığınız planları artık yapmanın vakti geldi. Artık imkanlarınız da arttığına göre, bir yıl önce askıya aldığınız planlarınızı uygulamaya koyabilirsiniz. Pandemi sırasında “Hayat normale dönünce yapacağım” dediğiniz şeylere başlamanın şimdi tam zamanı. Bu planlarınızı öncelik sırasına koyun ve harekete geçirin.

Artık sokağa da çıkabildiğimize göre, bol bol dışarıda vakit geçirin. Hem buluşamadığınız arkadaşlarınızla buluşun, hem de temiz hava alın. İnternet üzerinden konuşmak yerine dışarıda buluşun. Bu sizin pandemi sonrası döneme daha kolay adapte olmanızı ve sosyal hayata dönüşünüzün daha da kolaylaşmasını sağlayacaktır. Eminim ki pandemi sürecinde çoğumuzda ister istemez bir yorgunluk ve kaygı hissi oluştu. Ancak bu hislerden sıyrılıp dışarı çıkmak için ilk adımı siz atarsanız, eski yaşamınıza daha dünmüş gibi devam edebilirsiniz. Tabii ki dışarıda vakit geçirirken her zaman dikkatli olmalı ve gerekli sağlık kurallarına uymalısınız. Sonuçta her ne kadar hayat eskisine dönmeye başlasa da pandemi hala sona ermedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder