Deniz Onuk Güney Kore'de mutlaka görmeniz gereken tarihi ve turistik yerler
HABERİ PAYLAŞ

Güney Kore'de mutlaka görmeniz gereken tarihi ve turistik yerler

Eğer yeni bir kültürü öğrenmek için seyahate çıkmak istiyorsanız, köklü ve büyüleyici tarihi ve kültürü, lezzetli mutfağı, sıcakkanlı insanları ve mükemmel bir turizm altyapısı olan Güney Kore sizin için ideal bir istikamet. Geleneksel ve modern kültürün iç içe geçtiği Güney Kore’de, son derece modern gökdelenler ve ileri teknoloji kentlerden, geleneksel köyler ve antik Budist tapınaklarına kadar her türlü yeri ziyaret edebilirsiniz. Bu yazımda sizler için Güney Kore gezmeniz gereken önemli turistik yerlerini derledim.

Haberin Devamı

Seul

Güney Kore’nin başkenti Seul, çok köklü bir tarihe ev sahipliği yapan bir metropol. Geleneksel mimarinin modern yaşam ile iç içe yaşadığı Seul’da Kore kültürüne dair, tarihi mekanlardan alışveriş merkezlerine kadar aradığınız her şeyi bulabilirsiniz.

Gyeongbokgung Sarayı

Eğer Joseon Hanedanlığı’na tarihi bir yolculuğa çıkmak istiyorsanız Gyeongbokgung Sarayı’na uğrayın. Seul’un merkezindeki bu saray, Bugaksan Dağını arkasına alıyor. Joseon Hanedanlığının 200 yıl boyunca ana kraliyet sarayı olmuş bu saray, döneminin görkemli mimarisiyle tüm turistlerin ilgisini çeken noktalardan biri. Ara sıra gösterilere de sahne olan bu sarayın içerisinde Kore Ulusal Saray Müzesi ve Ulusal Halk Müzesi de bulunuyor. Ayrıca sarayın karşısında geleneksel Kore kıyafeti hanbok’u kiralayıp giyebileceğiniz yerler de var. Hanbok giyerek kendinizi sarayın bir parçası gibi hissedebilirsiniz.

Güney Korede mutlaka görmeniz gereken tarihi ve turistik yerler

Changdeokgung Sarayı

Tarih severlerin biri diğer gitmesi gereken bu saray, 1997 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine dahil edilmiş. Kore’nin son imparatorunun yaşadığı yer olarak bilinen Changdeokgung, Kore tarihine ve eski yaşam stiline ışık tutuyor.

Bukchon Hanok Köyü

Gyeongbokgung ve Changdeokgung saraylarını gezdiyseniz, ikisinin arasındaki bir tepenin ucunda yer alan Bukchon Hanok Köyü’ne de bir uğrayın. Hanok, geleneksel Kore stili ev demektir. Bu köyde, Joseon Hanedanlığının üst sınıfı yaşamış, orta sınıfın yaşadığı Jongno ve Cheonggye Nehrinin kuzeyinde olduğu içinde Bukchon yani Kuzey köyü ismini almış. Köyde Joseon Hanedanlığı kültürünü sergileyen müzelere uğrayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Güney Korede mutlaka görmeniz gereken tarihi ve turistik yerler

Gwanghwamun Meydanı

Gyeongbokgung Sarayı’na yürüyüş mesafesinde olan bu meydan, Seul’un tarihi bölgesinin merkezi olarak görülebilir. Meydanda Joseon imparatoru Büyük Sejeong ve Amiral Yi Sunshin’in eserlerini görebilirsiniz.

Gwanghwamun Geçidi

Gyeongbokgung Sarayını çevreleyen bu görkemli geçit, şehrin köklü tarihini simgeleyen yapılardan bir tanesi. Hem turistler hem yerli halk tarafından heyecanla izlenen nöbet tutan askerlerin değişim törenini izlemek istiyorsanız saat 10.00’da geçidin önünde olun.

Jongmyo Tapınağı

UNESCO’ya göre, korunmuş olan en eski Konfüçyüs kraliyet tapınağı olan Jongmyo, Joseon Hanedanı zamanında ölen kral ve kraliçelere atanmış. Tarihi 14. yüzyıla uzanan ritüel törenleri günümüzde hala tapınakta düzenli olarak yapılıyor.

Myeongdong

Seul’un kültür merkezini gezdikten sonra alışveriş merkezi olan Myeongdeong’a da kesinlikle uğrayın. Myeongdeong, Seul’un tarihsel noktalarından Myeongdong Katedrali ve Myeongdong Nanta Tiyatrosu ile ünlü. Çok fazla mağaza ve alışveriş merkezi bulabileceğiniz Myeongdong’da tadabileceğiniz yemek çeşitleri de sınırısız. Ayrıca Kore sokak yemeklerini tatmak istiyorsanız, sokak yemeklerinin merkezi Namdaemun Market’e de uğrayın. Yine Myeongdong’da yer alan Lotte World, Guiness Dünya Rekorları’na göre dünyanın en büyük kapalı alan tema parkına, alışveriş merkezleri, spor tesisleri ve bir otele de sahip olmasıyla Seul’un ilgi odaklarından bir tanesi.

Haberin Devamı

Güney Korede mutlaka görmeniz gereken tarihi ve turistik yerler

Kore Ulusal Müzesi

Seul’un en ziyaret edilen müzesi olan Kore Ulusal Müzesi, Güney Kore’nin tarihine, sanatsal ve kültürel gelişimine ayna tutuyor. Üç kattan oluşan bu müzede, antik dönemden kalma parçalar, geleneksel ve modern sanat eserleri ve heykeller bulunuyor.

N Seul Kulesi

Ülkenin en yüksek yapılarından biri olan bu kule, Namsan Dağı’nın zirvesinde yer almaktadır. Kule, gözetleme ve telekomünikasyon amacıyla inşa edilip kısa sürede şehrin en değerli sembollerinden birine dönüşmüş. Seul’un enfes manzarasını kuşbakışı izlemek istiyorsanız N Seul Kulesini ziyaret edin.

Demilitarized Zone (DMZ)

Güney ve Kuzey Kore’nin arasında yer alan Demilitarized Zone, silahsızlandırılmış tampon bölge anlamına geliyor. Sivil giriş yasak olduğundan, DMZ Barış Treni’nin düzenlediği günlük turlara katılarak bu bölgedeki mükemmel doğal peyzajı seyredip Kuzey Kore sınırını görebilirsiniz.

Jeju Adası

Güney Kore’de ziyaret edebileceğiniz en güzel yerlerinden biri olan Jeju Adası, doğasının güzellikleri ve deniziyle ünlü. Dünyanın Yedi Doğa Harikasından biri olarak adlandırılan bu adayı kesinlikle görmelisiniz. Halla Dağı’na çıkarak doğa yürüyüşü yapıp, Seongsan Gündoğumu Zirvesinden okyanus eşliğinde nefes kesici bir gün doğumunu izleyebilirsiniz.

Güney Korede mutlaka görmeniz gereken tarihi ve turistik yerler

Busan

Güney Kore’nin en ünlü liman şehri olan Busan, diğer popüler turistik şehirlerinin aksine göz kamaştırıcı sahilleriyle turistlerin ilgisini çekiyor. Ülkenin şehir ve köy hayatını birlikte yaşayabileceğiniz bu şehirde Haeundae Sahili ve Gwangalli Sahili gibi birbirinden güzel sahillerinin yanında, antik Beomeosa Tapınağı ve rengarenk Gamcheon Kültür Köyü’nü ziyaret ederek şehrin köklü tarihinin tadını çıkarabilirsiniz.

Gyeongju

Silla Hanedanlığının başkenti olan bu şehir, Güney Kore’nin “duvarları olmayan müze”si olarak anılıyor. Ülkenin en eski eserleri, tapınakları, sarayları ve arkeolojik alanlarının bulunduğu Gyeongju’da geçmiş ve günümüz kültürü bir arada yaşıyor. Şehri ziyaret ederseniz, Kore’nin en etkileyici tapınağı olan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Bulguksa Tapınağı’na da uğramayı unutmayın. Günümüzde Budist rahipler tarafından hala kullanılan bu tapınakta, ulusal hazine olarak görülen iki ünlü taş pagoda’yı da görebilirsiniz. Tapınağı ziyaret ederseniz yine Bulguksa’da bulunan Seokguram Mağarası’nı da görmeyi unutmayın. Gyeongju’nun en güzel manzaralarını izleyebileceğiniz Bomun Köşkü’ne de bir uğrayın.

Jeonju

Joseon Hanedanlığının ruhsal merkezi olarak adlandırılan Jeonju, ülkenin köklü ve büyüleyici tarihini yakından öğrenmek istiyorsanız Jeonju kesinlikle gitmeniz gereken bir şehir. Tarihi tapınaklar ve müzelerle dolu bu şehrin en önemli tapınaklarından biri ise, ülkenin inanç kültürünü daha iyi tanımanıza yardımcı olacak ve Joseon’un kurucusu Kral Taejo’nun portresinin bulunduğu Gyeonggijeon Tapınağı ve tarihi altyapısı ile ünlü Jeonju Hanok Köyü.

Güney Korede mutlaka görmeniz gereken tarihi ve turistik yerler

Daegu

Apsan Parkını ve gözlemevlerini ziyaret edebilirsiniz. Kültür ve tarih meraklısıysanız ise, Donghwasa ve Seonbosa Tapınakları ile Gyesan Katedrali’ni mutlaka gezmelisiniz. Ayrıca geleneksel Kore mutfağına ev sahipliği yapan Daegu’nun yemek kültürünü de deneyimleyin.

Suwon

Gyeonggi şehrinin başkenti olan Suwon, köklü kültürü ve önemli tarihi miraslarıyla Kore tarihine ilgi duyanların kesinlikle gezmesi gereken bir yer. Suwon’un en bilinen yapısı UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Hwaseong Kalesi. Bu kale, kenti çevreleyen surlardan oluşuyor ve çok görkemli bir görüntü yaratıyor. Bu devasa surların arasında, geleneksel Budist mimarisini görebileceğiniz Yongjusa Tapınağı ve kılıç dövüşü gibi çeşitli geleneksel performansları izleyebileceğiniz Haenggung Sarayı yer alıyor.

Seoraksan Milli Parkı

Gangwon ilinde bulunan bu park, nefes kesici manzaraları, renkli bitki örtüsü ve nadir hayvan türleri ile 1982 yılında UNESCO tarafından biyosfer rezerv ilan edilmiş. Ülkenin en güzel dağlarından biri olan Seoraksan, yürüyüş yapmayı seviyorsanız kesinlikle gidip görmeniz gereken bir yer. Doğa manzaralarının yanında, parkın içinde Baekdamsa ve Singheungsa adında iki Budist tapınağı var.

Güney Korede mutlaka görmeniz gereken tarihi ve turistik yerler

Haeinsa Tapınağı

Gyeongsang şehrinin Gaya dağlarında bulunan bir Budist tapınağı olan Haeinsa, Budizmin üç hazinesi olarak anılan üç tapınaktan biri. Tapınak, köklü kültürünün yanında, Tripitaka Koreana adı verilen dünyanın en büyük Budist yazıt koleksiyonuna da ev sahipliği yapıyor. Ahşap bloklara kazınmış olan bu yazıtların hepsi orijinal ve yüzyıllarca korunmuş.

Darangee Köyü

Ülkenin sakin köy yaşamını tecrübe etmek istiyorsanız sırt çantanızı alıp Darangee Köyü’ne gidin. Köyün dağ yamacında yer alan pirinç tarlaları, yürüyüş yolları ve panoramik seyir noktaları, sizi manzarasıyla büyüleyecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder