Deniz Onuk Kore Postası / Eylül
HABERİ PAYLAŞ

Kore Postası / Eylül

BTS & Coldplay - My Universe

BTS, geçen ayki Megan Thee Stallion ile çıkardıkları şarkının ardından bu ay da ünlü İngiliz rock grubu Coldplay ile birlikte “My Universe” adlı şarkılarını çıkardı. Güney Koreli grup, yine geçen hafta Birleşmiş Milletler’de Güney Kore’nin özel elçisi olarak konuşma yapmalarıyla dikkatleri üzerlerinde toplamıştı. Grubun Mart ayında cover’ını paylaştığı Coldplay’in “Fix You” şarkısının ardından iki grup, hem İngilizce hem Korece sözlerden oluşan bu şarkıyı çıkardılar. İki grubun da stiline uygun olan “My Universe”, sınır tanımayan bir sevginin hikayesini anlatıyor.

Haberin Devamı

Kore Postası / Eylül

BLACKPINK Lisa - LALISA

Bu ayın en beklenen çıkışlarından biri, ünlü kız grubu BLACKPINK’in üyesi Lisa’nın ilk solo albümünün çıkması. Grubun solo albüm çıkaran üçüncü üyesi olan Lisa, isminin kendi adı olduğu “LALISA” albümüyle hem Güney Kore’de hem de dünya çapında yankı uyandırdı. Dinamik bir hip-hop şarkısı olan “LALISA”, Lisa’nın kişiliği gibi güçlü ve özgüvenli bir parça. Ayrıca “LALISA”nın müzik klibi, 13 günde 200 milyon izlenme alarak en hızlı bu rakama ulaşan kadın K-Pop sanatçısı rekorunu kırdı.

Kore Postası / Eylül

NCT 127 - Sticker

Günümüz K-Pop’unun en popüler gruplarından biri olan NCT 127, yeni albümleriyle hayranların ilgisini bir kez daha üzerlerinde topladı. K-Pop’a yeni bir tarz ile yaklaşan NCT 127’nin müzik stiline uyan bu parçanın en dikkat çeken kısmı ise en başta çalan flüt sesi ve renkli müzik klibi. Albümdeki 13 şarkının çok çeşitli tarzlarda olması da grubun farklı yeteneklerini ortaya koyuyor.

Kore Postası / Eylül

ITZY – LOCO

ITZY, ilk tam albümleri olan “CRAZY IN LOVE” ile K-Pop sahnesine geri döndü. Kendilerine yakışır, çarpıcı ve güçlü bir şarkı olan “LOCO”nun müzik klibi, grubun çok ilgi gören stilini bir ileri seviyeye taşıdı. Renk dolu klibin içinde kullanılan efektler ile üyelerin giydiği kostümler ilgi çekici. ITZY’nin önceki başlık şarkıları gibi “LOCO” da akılda kalıcı nakaratıyla sonbaharın imza şarkılarından biri olacak. Aynı albümde yer alan “Swipe”ın müzik klibi ise 27 Eylül’de yayınlanıyor.

Haberin Devamı

Kore Postası / Eylül

ATEEZ - Deja Vu

Kingdom adlı K-Pop yarışmasında etkileyici performanslarıyla ilgi toplayan ATEEZ, uzun bir aradan sonra gruba dönen Mingi’nin de katılımıyla aylardan sonra ilk kez tüm 8 üye ile birlikte geri döndü. “Zero: Fever Part.3” adlı albümlerinin başlık şarkısı olan “Deja Vu”, yavaş bir trap synth/R&B karışımıyla normalde güçlü ve hareketli parçalarıyla ünlü olan grubun yeni bir yönünü ortaya koyuyor.

Kore Postası / Eylül

STAYC - STEREOTYPE

4. jenerasyon K-Pop’un parlayan yıldızlarından STAYC, yeni şarkıları “STEREOTYPE” ile K-Pop sahnesinde yükselmeye devam ediyor. Bir önceki şarkıları “ASAP”, ikonik dans hareketiyle K-Pop sanatçıları ve hayranları arasında trend etmişti. Yeni şarkıları “STEREOTYPE” ise gruba ilk Kore müzik şovu galibiyetini kazandırdı. STAYC, kesinlikle K-Pop hayranlarının gözlerinin üzerinde bulundurması gereken bir grup.

Kore Postası / Eylül

DAY6 YoungK - 1. Mini Albüm “Eternal”

Çok sevilen K-rock grubu DAY6 üyesi Young K, bu ay ilk solo albümünü çıkardı. Grubun basgitaristi, albümdeki tüm 7 şarkıyı kendisi yazıp besteledi. Ekim’de askere gidecek olan Young K, bu albümü hayranlara hediye ettiğini söyledi. Enerjik bir rock şarkısı olan “Guard You”nun yanında her biri anlamlı 6 diğer parçayla rock müzik severlere önereceğim bir albüm.

Haberin Devamı

Kore Postası / Eylül

Eylül 2021 Kore Dizi Önerileri

Squid Game

Şu an tüm Güney Kore’nin konuştuğu Squid Game, K-drama severlerin kesinlikle izlemesi gereken bir dizi. Lee Jung-Jae ve Park Hae-Soo’nun başrolünde yer aldığı dizinin konusu, para sıkıntısı çeken yüzlerce oyuncunun cazip bir para ödülü için çocuk oyunlarıyla dolu bir yarışmada yer almaya davet almaları. Daveti kabul edip oyuna katılan oyuncuları ise, ölümcül ve kanlı bir gelecek bekliyor.

Kore Postası / Eylül

Hometown Cha Cha Cha

Kalbinizi ısıtan bir romantik komedi arıyorsanız Hometown Cha Cha Cha tam size göre. Dizi, Gongjin adında ufak bir kasabada geçiyor. Diş doktoru olan ana karakterimiz Yoon Hye-Jin (Shin Min-A), başına gelen bir olay sonrasında bu kasabaya yerleşir ve ilginç karakteri ile tanınan Hong Du-Sik (Kim Sun-Ho) ile karşılaşır. Bay Hong diye bilinen Hong Du-Sik, yardıma ihtiyacı olan herkese yardım etmesiyle Hye-Jin’in ilgisini çeker.

Kore Postası / Eylül

Yumi’s Cells

Ayın en beklenen dizilerinden biri olan Yumi’s Cells’in ana karakteri Yu-Mi, sıradan ve bekar bir iş kadınıdır. Yu-Mi’nin en büyük sorunu duygularını ifade edebilmektir. Beyninde, aşk, açlık, duygusallık, mantık, şiddet gibi farklı duyguları temsil eden hücreler yer almaktadır ve bu hücreler ona yol göstermeye ve yardım etmeye uğraşırlar. Konusu Disney’in “Inside Out” filmini andıran bu dizi, fantastik ve komedi türlerini sevenler için birebir. Dizinin başrollerini ise Kim Go-Eun ve Ahn Bo-Hyun paylaşıyor.

Kore Postası / Eylül

Lost

Jeon Do-Yeon ve Ryu Joon-Yeol‘un başrolü paylaştığı bu dizi, 40 yaşında bir kadın ile 27 yaşında bir adamın etrafında gelişir. 40 yaşındaki Lee Bu-Jung, hayalet yazar olarak çalışmakta ve hayatında hiçbir başarısı olmadığı için yakınmaktadır. 27 yaşındaki Lee Kang-Jae ise, bir hiç kimse olarak hayatına son vereceğinden korkmaktadır. Bu ikisi tanışıp birlikte yaşamdaki yönlerini ararlar.

Kore Postası / Eylül

Sıradaki haber yükleniyor...
holder