Deniz Onuk Kore Postası - Haziran 2022
HABERİ PAYLAŞ

Kore Postası - Haziran 2022

Haziran ayı K-Pop için dopdolu ve çalkantılı bir aydı. Güney Kore’de birçok ünlü sanatçının katıldığı üniversite müzik festivalleri son hızla devam ederken, birçok grup da dünya turnelerini gerçekleştirmekte. Grup aktivitelerin yanında, solo aktivitelerin de yoğunlaştığı bir ay oldu. Şimdi bu ayki önemli K-Pop gelişmelerine ve Kore Dizilerine bir göz atalım.

BTS – Yet to Come

Tüm dünyanın gözünü üzerlerine toplayan BTS, yeni albümleri ‘Proof’ ile bu ay geri döndü. Grubun ilk antoloji albümü olan Proof, grubun geçmişten günümüze birlikte seçtikleri parçalarını, hayranlarla daha önce paylaşılmamış demo’ları ve 3 tane yeni şarkıyı içeriyor. Başlık şarkıları Yet To Come’ın sözleri, grubun yeni bir sayfa açması mesajını veriyor ve en güzel zamanlarının geçmişte değil gelecekte olduklarını söylüyor. Run BTS, enerjik ve güç dolu bir hip-hop şarkısı. For Youth ise, BTS’in hayranlarına ve birbirlerine adadıkları dokunaklı bir hayran şarkısı.

Haberin Devamı

BTS’ten bu ay içinde gelen şok edici bir haber ise, grubun çıkışlarının 9. yıldönümünde hayranlarla paylaştıkları bir videoda, grup olarak aktivitelerini bir süre azaltıp kendi kişiliklerini bulmak için farklı bir yönde ilerleme kararlarını paylaşmaları. Bu doğrultuda BTS, önümüzdeki belirli bir süre boyunca grup olarak değil solo olarak müzik çıkarıp kendi bireysel tarzlarını hayranlara gösterecek, daha sonra tekrar grup aktivitelerinde yoğunlaşacaklar.

Grubun bu yeni sayfasında ilk solo albümünü çıkaracak üye J-Hope. İlk mixtape’i olan Hope World’ün renkli ve enerjik konseptinden sonra herkesi şaşırtan J-Hope, karanlık ve korku temalı bir albümle geri geldi. Albümün 1 Temmuz’da çıkan ilk single’ı ‘MORE’, 90’lar rock ve grunge müziği etkisinde, bize sanatçının yeni bir yüzünü yansıtan bir şarkı. “Jack in the Box” albümü, 15 Temmuz’da çıkacak. J-Hope ayrıca, 31 Temmuz’da ünlü ABD müzik festivali Lollapalooza’da headliner sanatçı olarak sahne alacak.

Başka bir solo çalışma da, Jungkook’un Charlie Puth ile birlikte çıkardığı ‘Left and Right’. İki sanatçı daha önce 2018’de birlikte MAMA yıl sonu gösterisinde performans sergilemişlerdi, şimdi de pop stilindeki Left and Right’da tekrar bir araya geldiler.

Haberin Devamı

Üyeler, bu yeni dönemlerini farklı şekillerde geçiriyorlar. V, Paris’te Lisa ve Park Bogum ile Celine’in Moda Gösterisine katılırken. RM ise Avrupa’daki sanat galerilerini turlayıp Seul’da kendi koleksiyonunu sergileyeceği özel bir sanat merkezini açma planları yapıyor.

Kore Postası - Haziran 2022

NAYEON – POPKore Postası - Haziran 2022

Bu ayın bir başka merakla beklenen solo çıkışı ise, TWICE üyesi Nayeon’un ilk solo albümü. Grubun üyelerinin çıkaracakları solo albümlere öncülük eden Nayeon’un albüm adı “IM NAYEON”, hem onun ismi hem de İngilizce’de “Ben Nayeon” anlamına geliyor. Nayeon’un da yapım ve söz yazımında yer aldığı albümde, Wonstein ve Stray Kids’den Felix’in yer aldığı şarkılar var. Yılın en çok ön sipariş alan kadın solo albümü olan “IM NAYEON”un teması, farklı dönemlerin pop müziğini ortaya koymak.  Başlık şarkısı “POP” ise, yüksek enerjili ve mutluluk dolu bir yaz şarkısı. TWICE’ın stiline benzeyen bu şarkı, Nayeon’un bireysel tarzını da ortaya koyuyor. Şimdiden “POP” yazın en çok dinlenen şarkıları arasına girmek üzere.

Haberin Devamı

Kore Postası - Haziran 2022

Stray Kids – CIRCUS

Stray Kids, dünya turlarının tam ortasında 2. Japon mini albümleri ile geri döndü. Albümün aynı adlı başlık şarkısı CIRCUS’ta grup, palyaçolar ve akrobatlarla birlikte bir sirkte performans sergiliyorlar. Şarkının beste ve sözlerinde üyelerden Chan, Changbin ve HAN yer alıyor. Albümde başlık şarkısının yanında 2 yeni Japonca şarkı Fairytale ve Your Eyes, ayrıca Korece şarkıları MANIAC, VENOM ve Silent Cry’ın Japonca versiyonları yer alıyor. Grubun dünya turları “MANIAC”, Temmuz ayında ABD ve Japonya’da son hızla devam edecek.

Kore Postası - Haziran 2022

Kep1er – UP

Girls Planet 999 adlı yarışma programından doğan ve senenin başında ilk mini albümleri “FIRST IMPACT”i çıkaran popüler acemi grup Kep1er’ın çok beklenen ilk geri dönüş albümü “DOUBLAST”, grubun katıldıkları yarışma programı Queendom’da performanslarını geliştirmeleri ardından çıkardıkları, yaz temalı bir albüm. Grubun dinamik ve gençlik dolu tarzını yaz konseptiyle birleştirmeleriyle oluşan bu albüm, rengarenk konsept fotoğrafları ve müzik videosuyla K-Pop hayranlarının ilgisini grubun üzerinde topladı. Başlık şarkıları “Up!”, yazın arkadaşlarınızla dinleyip dans edebileceğiniz punk ve house türlerinde olan bir şarkı. Şarkının sözlerinde ise grubun hayallerine doğru maceraları anlatılıyor.

Kore Postası - Haziran 2022

Loona – Flip That

Yaz konseptlerine son hızla devam ediyoruz. Queendom programında Kep1er ile birlikte yarışan ve 2. sırada bitiren Loona, güçlü ve havalı başlık şarkılarından sonra fazlasıyla ferahlatıcı ve mutlu edici bir yaz şarkısı. Rengarenk pastel tonlu elbiseleriyle peri gibi görünen üyeleri gösteren müzik videosuyla “Flip That”, yaz çalma listenize mükemmel bir ilave. Grubun yaklaşan turlarının yanında bir şok edici haber de grubun üyesi Chuu’nun grubun bağlı olduğu şirket Blockberry Entertainment’tan ayrılması oldu. Hala grupta kalacak olan Chuu, artık farklı bir ajans ile aktivitelerine devam edecek.

Kore Postası - Haziran 2022

SUNMI – Heart Burn

Herkesin kalplerini çalan soloist Sunmi, uzun bir bekleyişten sonra yeni şarkısı Heart Burn ile K-Pop sahnesine geri döndü. Büyüleyici müzik klibi ve tutkulu bir aşk hakkındaki sözleri ile Heart Burn, dans pop ve pop rock türlerinde, şarkıcının sözleryle, yaz gecesini anlatan şarkısı pporappippam’ın gündüz versiyonu olan bir şarkı. Bu şarkının yanında Childhood adlı duygusal ve yavaş bir şarkıyı da çıkaran Sunmi, bir kez daha dinleyicileri cezbetti.

Kore Postası - Haziran 2022

WONHO – Crazy

Birinci mini albümü FACADE ile çarpıcı bir geri dönüş yapan eski Monsta X üyesi soloist Wonho, bir kez daha tüm dinleyenleri etkilemeyi başardı. Göz alıcı başlık şarkısı “Crazy”, veteran bir soloistin kalitesini yansıtıyor. Rock elektrik gitarın baskın olduğu şarkı, ilk notadan itibaren şarkıcının karşı konulmaz cazibesini ortaya koyuyor. Karizması ve yeteneği ile Wonho, K-Pop’un yükselen soloistlerinden.

Kore Postası - Haziran 2022

aespa – Life’s Too Short

Popüler kız grubu aespa, Haziran ayının başında, Temmuz’da çıkacak olan 2. Mini albümleri “Girls”ı hayranlara duyurdu, ve geçtiğimiz hafta albümün ilk parçası Life’s Too Short single’ını çıkardı. Life’s Too Short, İngilizce versiyonu ve bir müzik klibi ile yayınlandı. Grubun şu ana kadarki deneysel ve cesur müziklerinin ardından klasik pop stilinde olan bu şarkı, grubun yeni ve tatlı bir yönünü ortaya çıkardı. Bununla birlikte, hayranları yeni şarkıları Illusion’dan bir bölüm paylaşarak şaşırttılar.

Kore Postası - Haziran 2022

Kore Dizileri

Money Heist: Korea

24 Haziran 2022

Netflix’in dünyada en izlenen dizilerinden biri olan İspanyol yapımı La Casa de Papel’in çok beklenen Güney Kore yapımı uzun beklemeler sonucu 24 Haziran’da Netflix’e geldi. Konu, 'Profesör' kod adlı bir suç dehasının (Yoo Ji-Tae) planladığı devasa bir soygun planını konu alıyor. Profesör, planını gerçekleştirmek için birbirinden farklı güçlü kişiliklere sahip üyeleri ekibinde toplar ve Güney Kore’nin en büyük soygun planını gerçekleştirmek üzere harekete geçerler. Soygun planı sorunsuz bir şekilde işlerken, soygun sırasında aldıkları rehineler yüzünden tehlike ile karşı karşıya kalırlar. La Casa de Papel ve Kore dizileri seviyorsanız, aksiyon-gerilim türlerinde olan bu dizi sizin için yapılmış.

Kore Postası - Haziran 2022

Eve

Bu ayın romantik dram dizisi tartışmasız olarak Eve. Bu ay herkesin üzerinde konuştuğu dizi, bir milyonerin 2 trilyon won’luk şok edici boşanma davasının hikayesini anlatıyor. Seo Ye Ji, talihsiz bir kaza sonrası “tehlikeli bir çiçeğe” benzetilen ölümcül bir kadına dönüşen Lee Ra El karakterini canlandırıyor. Babasının ölümüne neden olan bu kazadan sonra hayatının sonraki 13 yılını bir intikam planı yapmaya adamış Ra El’in kullanacağı silah ise, ülkenin en zengin yüzde 0,1’ini aşağı çekecek olan boşanma. Bu boşanma davasının ilk hedefi de, Park Byung-Eun’ın canlandırdığı zengin CEO Kang Yoon Kyum.

Kore Postası - Haziran 2022

Why Her?

Hem romantik bir dizi izlemek istiyorsanız, hem de polisiye ve gerilime ilginiz varsa, Why Her? geçtiğimiz ayın en revaçta olan dizilerinden biri olarak şu an yayında. Dizinin ana kahramanları, hayatı boyunca sadece başarılı olmak için çalıştığından dolayı içinde bir boşluk hissi oluşan soğuk kalpli avukat Oh Soo Jae (Seo Hyun Jin) ve onu korumak için her şeyi göze almaya hazır hukuk öğrencisi Gong Chan (Hwang In Yeop). Soo Jae, önde gelen bir hukuk bürosunun başarılı bir avukatıdır. Beklenmedik bir şekilde sonuçlanan bir dava sonucunda rütbesi düşürülünce eski pozisyonunu geri almak için canla başla çalışır. Bir süre sonra yolu birinci sınıf üniversite öğrencisi Gong Chan ile kesişir.

Kore Postası - Haziran 2022



Sıradaki haber yükleniyor...
holder