Deniz Onuk Kore Postası - Mart 2022
HABERİ PAYLAŞ

Kore Postası - Mart 2022

Mart ayı K-Pop için büyük bir aydı. BTS, TXT, TWICE, ATEEZ gibi birçok büyük grup konserler verdi. Özellikle BTS’in Güney Koreli hayranların önünde iki seneden sonra ilk defa gerçekleştirdikleri konser büyük yankı uyandırdı. Konserde pandemi koşulları nedeniyle bağırması yasak olan K-Pop hayranları, alkış sesleriyle gruplara sevgilerini ilettiler. Ayrıca bu ayın en önemli olaylarından biri, QUEENDOM isimli, kız idoller arasında yapılan yarışma programının 2. Sezonunun başlamış olması. Geçen sene erkek idoller arasında KINGDOM adıyla yapılıp fazlasıyla ses getiren programın bu sezonunda gruplar Kep1er, LOONA, WJSN, VIVIZ, Brave Girls ile soloist Hyolyn yarışıyor.

Haberin Devamı

NCT Dream – Glitch Mode

Kore Postası - Mart 2022

2020’nin sonunda 7 üye olarak tekrar birleşip süratli bir biçimde popülerlik kazanan NCT Dream, günümüzün en popular K-Pop gruplarının arasında yer alıyor. NCT Dream, yeni albümleri Glitch Mode ile rekorlar kırmaya devam ediyor. 28 Mart’ta çıkan album, çıkışından itibaren 2 gün içerisinde 1 milyon satışı geçti. NCT Dream, BTS ve SEVENTEEN ile birlikte çıkışının ilk haftasında bu sayıya ulaşan üç K-Pop sanatçısından biri. Albüm, ululsararası müzik listelerinde de dinlenme rekorları kırmaya devam ediyor. Albümün ana şarkısı Glitch Mode, eğlenceli kareografisi ve akılda kalıcı nakaratıyla bir NCT tarzı hip-hop şarkısı. Albümün geri kalanı da üyelerin yazım ve yapımında yer aldığı, birbirinden eğlenceli şarkılar.

Red Velvet – Feel My Rhythm

Kore Postası - Mart 2022

Uzun süredir beklenen o an geldi. Red Velvet, müzik sahnesine yeni şarkıları Feel My Rhythm ve yeni mini albümleri The ReVe Festival 2022 – Feel My Rhythm ile geri döndü. Güney Kore’nin en popüler kız gruplarından biri olan Red Velvet, Psycho ve Queendom’dan sonra, kendi tarzlarına uyan yeni bir konseptle karşımızda. Red Velvet, enerji dolu ve renkli “Red” tarzı şarkıları ve daha yumuşak ve olgun “Velvet” tarzı şarkılarının ayrımı ile ünlü. Feel My Rhythm ise, bu iki tarzın karışımı diyebileceğimiz bir şarkı. Grubun melek gibi vokalleri ve rengarenk müzik videosu ile Feel My Rhythm sizi Red Velvet’in dünyasında bir yolculuğa çıkaracak.

Haberin Devamı

(G)I-DLE – Tomboy

Kore Postası - Mart 2022

Ünlü kız grubu (G)I-DLE, ilk tam albümleri I NEVER DIE ile geri döndü. Grubun üyelerinden Soojin’in ayrılmasıyla zorlu bir dönemden geçen grup, yeni şarkıları Tomboy ile güçlü bir geri dönüş yapıp kendilerini kanıtladılar. Şarkı, çıktığı gün tüm Kore müzik listelerinde birinci sıraya yerleşerek senenin ilk “Perfect-All-Kill” alan şarkısı oldu. I NEVER DIE, (G)I-DLE’ın yaşadıkları ve atlattıkları tüm zorlukların bir sonucu niteliğinde, grubun gücünü ve özgüvenini yansıtan bir albüm. Hip-hop, rock, ve güçlü kadınları sevenlere önerilir.

Stray Kids – Maniac

Kore Postası - Mart 2022

Çok sevilen JYP grubu Stray Kids, yeni albümleri Oddinary ile yine büyük bir yankı uyandırdı. Stray Kids, kendi şarkılarının yapımlarında büyük katkı sağlamalarıyla ünlü bir grup. Albüm çıkışının hemen öncesinde Covid-19 pozitif çıkan üyeler, tüm zorluklara karşın başarılı bir şekilde geri döndüler, Billboard 200 ve Billboard Albüm Satış listelerinin başına yerleştiler. Karantinaya kapanan üyeler, hayranlar için online canlı yayınlar yaptılar. Albümün başlık şarkısı ‘MANIAC’, Stray Kids’in tüm şarkılarındaki gibi güçlü, hareketli ve bir mesaj içeren bir şarkı. Sözleri de, aynı şarkının stili gibi, özgün ve benzersiz olmanın önemini vurguluyor. Oddinary, grubun olağanüstü heves ve gelişiminin bir yansıması.

Haberin Devamı

Weekly – Ven para

Kore Postası - Mart 2022

Kız gruplarının yükselişi sürüyor. 4. Jenerasyon gruplar arasında en çok sevilenlerden olan Weeekly, Play Game: AWAKE albümlerini çıkardılar. Tatlı, neşeli ve melodik şarkılarıyla ünlü olan grup, şaşırtıcı bir tarz değişimiyle geri döndü. Hip-hop’a ilk adımlarını atan grup, bizlere yeni ve karizmatik bir Weeekly’yi gösterdi. Bundan sonra da grubun gelişimini izlemek için sabırsızlanıyorum.

Kore Dizileri

Soundtrack #1

Kore Postası - Mart 2022

Kalp ısıtıcı bir dostluk ve aşk hikayesi olan Soundtrack #1, müzik severler için ideal bir dizi. 20 yıldır arkadaş olan söz yazarı Lee Eun Soo (Han So Hee) ve fotoğrafçı Han Sun Woo (Park Hyung Sik), iki hafta boyunca aynı çatı altında yaşarlar, bu da onları aşk ve dostluk arasında bir noktaya götürür. Hisleriyle baş etmeye çalışan ikili, kişilik olarak birbirlerinin tam tersidir. Eun Soo açık sözlü, neşeli ve enerjik iken, Sun Woo daha içine kapalı ama sıcak biridir. Dizi, bu ikilinin arkadaşlıktan aşka dönüşen hikayesini anlatıyor.

 

Crazy Love

Kore Postası - Mart 2022

Romantik dram ve komedi severlere müjde, Crazy Love, ilgi çekici konusu ve göz alıcı oyuncularıyla izleyicilerin kalbini kazanmaya geliyor. Dizinin konusuna gelecek olursak, Noh Go Jin (Kim Jae Wook), GOTOP isimli şirketin CEO’sudur. 190 IQ’suyla ülkenin en iyi matematik öğretmeni olarak bilinir, ancak fazlasıyla narsisttir. Go Jin, bir gün aniden ona yöneltilen ölüm tehditleri üzerine hafızasını kaybetmiş gibi davranır. Lee Shin Ah (Krystal) ise Go Jin’in sekreteridir. Samimi ve sıcak olan Shin Ah, aynı zamanda sorumlu ve çalışkandır. Ancak sessiz ve içine dönük olduğundan iş arkadaşları ve CEO’su yanında çok bulunmaz. Bir gün Shin Ah, yaşamak için çok fazla zamanının kalmadığını öğrenir.

A Superior Day

Kore Postası - Mart 2022

Bir gizem ve polisiye dizisi olan A Superior Day’de, ana karakter olan Lee Ho Cheol (Jin Goo), sıradan bir itfayecidir. Bir gün, bir seri katil hakkında haberler yayılmaya başlar. Bunun üzerine bir yabancı, Ho Cheol’e yaklaşır ve bu seri katilin komşusu olduğunu söyler. Ancak Ho Cheol, bu yabancının da bir kiralık katil olduğundan habersizdir. Böylece iki katilin arasında sıkışıp kalır. Dizinin diğer oyuncuları, Lee Won Keun, Ha Do Gwon ve Im Hwa Young.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder