Deniz Onuk Kore Postası – Nisan 2022
HABERİ PAYLAŞ

Kore Postası – Nisan 2022

K-Pop

 PSY ft. Suga – That That

 K-Pop tarihindeki iki efsanevi sanatçı bir araya geldi. Gangnam Style ile tüm dünyada ün salan PSY ve K-Pop’un gelmiş geçmiş en büyük sanatçıları BTS’in üyesi Suga’nın birlikte çıkardıkları That That, PSY’ın çok beklenen K-Pop’a dönüş şarkısı. Şarkının yapımını üstlenen Suga, aynı zamanda şarkının içinde ve müzik klibinde de yer aldı. İkilinin röportajlarına göre, Suga bir gün PSY’a ulaşıp onun için bir şarkı hazırladığını söyledi. Genellikle iş birliği yaptığı sanatçılarla yüz yüze görüşmediğini belirten Suga, PSY’ın isteği üzerine onunla tanıştı ve şarkının içinde yer almaya ikna oldu. Dile dolanan nakaratı, kovboy kıyafetleri ve enerjik ritmi ile That That, dans etmeden duramayacağınız bir şarkı.

Haberin Devamı

  Kore Postası – Nisan 2022

IVE – Love Dive

 Kız grubu IVE, ilk geri dönüş albümleri Love Dive ile hem Güney Kore’de hem de dünya çapında rekorlar kırıyor. Eski IZ*ONE üyeleri Wonyoung ve Yujin’i merkeze alan IVE, çıkış şarkıları ELEVEN ile çok fazla ilgi toplamıştı. Love Dive’ın imza attığı başarılar ise çok büyük çaplı. Çıkışının ilk haftasında ülkenin müzik listelerinde ilk 10’a giren şarkı, Billboard’ın Dünya Dijital Şarkı Satışları listesinde de ilk 10’a yükseldi. Aynı zamanda Billboard Global 200 listesinde de yer aldı. Yeni bir kız grubu için bu başarılar gerçekten çok büyük. Sayıların ötesinde, IVE’ın müzik açısından gelişimini de gözlemleyebiliyoruz bu mini albümde. Love Dive, eğlenceli ve göz alıcı konsepti, Britney Spears hissi veren melodisi ve bağımlılık yapan nakaratı ile aklınızdan uzun süre çıkmayacak.

 Kore Postası – Nisan 2022

aespa

 SM Entertainment şirketinin yeni kız grubu aespa, geçtiğimiz hafta popüler Amerikan müzik festivali Coachella’da, birçok ünlü Amerikan sanatçının arasında sahneye çıktı. Çıkışlarından itibaren çok kısa zamanda büyük başarılara imza atan aespa’nın bu performansı, pandemi içinde çıkış yapan grubun ilk kez seyirci önünde canlı performanslarıydı. Black Mamba, Savage ve ilk kez tanıttıkları yeni şarkılarını söyleyen grup, çok güzel bir performans sergileyerek K-Pop’ı ve özellikle kız gruplarını başarıyla temsil etti.

Haberin Devamı

 Kore Postası – Nisan 2022
 

MONSTA X – LOVE

 MONSTA X, yeni mini albümleri SHAPE OF LOVE’da, aşka verdikleri anlamı anlatıyor. Başlık şarkısı LOVE, üyelerden Jooheon tarafından yapılmış. Çekici ve tutkulu stilleri ile ünlenen grup bu albümde de tarzlarını koruyor. Çıkışlarından 7 yıl sonra hala orijinalliklerini koruyan grup, bize albümlerindeki şarkılarda aşık olmanın farklı türlerini anlatıyor. İyi kalpli kötü çocuk tiplemesini sevenler için bu albüm mükemmel.

 Kore Postası – Nisan 2022
 

Dreamcatcher – MAISON

 Çıkışlarından 5 yıl sonra kız grubu Dreamcatcher, yeni şarkıları MAISON ile ilk ve ikinci müzik programı birinciliklerini aldılar. Güçlü, dinamik rock şarkıları ve fantastik temaları ile K-Pop’ta benzersiz bir grup Dreamcatcher. Her müzik klibini izlerken kendinizi bir film izliyormuş gibi hissediyorsunuz. MAISON da bundan farklı değil. Sözlerinde doğayı korumamız ve dünyamıza sahip çıkmamız gerektiğini anlatan MAISON, müzik klibinde eğer doğayı kurtarmazsak dünyamızın geleceği hali gösteriyorlar. Eğer K-Pop’ta yeni bir stil arayışındaysanız Dreamcatcher diskografisine bir bakın derim.

Haberin Devamı

 Kore Postası – Nisan 2022

Moonbyul - C.I.T.T (Cheese in the Trap)

 MAMAMOO üyesi Moonbyul, solo şarkısı C.I.T.T ile müzik kariyerinde yeni bir adım attı. Grubun rapçisi olarak çıkış yapan Moonbyul, kısa zamanda vokal yeteneklerini de geliştirerek müzik stili olarak sınırlanamayacağını gösterdi. Swing ve deep house türlerinde şarkı çıkaran sanatçının yeni parçası ise gitar odaklı, enerjik ve neşeli bir pop-rock şarkısı. Moonbyul’un daha önce göstermediği bir yüzünü gösteren bu şarkı, K-Pop’un yeni trendi olan punk müzik tarzını ileri taşıyor.

 Kore Postası – Nisan 2022
 

Kore Dizileri

 Tomorrow

 Netflix’in en yeni Kore Dizisi Tomorrow, yayınlanmaya başlamasından kısa süre içinde çok büyük ilgi topladı. Aksiyon ve drama türlerinde olan dizi, içinde fantastik elementler de bulunduruyor. Dizi, bir grup arkadaşın birlikte hayatlarına son verme girişimi ile başlıyor. Bu girişimden onları kurtaran ise, kendi hayatlarına son vermeye çalışan ruhları kurtarmaya yeminli ölüm melekleri Goo Ryun (Kim Hee Sun) ve Lim Ryung-gu (Yun Ji On). Ancak, bu ölüm meleklerinin bir hatası sonucu ruhu vücudundan kaçan ana karakterimiz Choi Joon Woong (Rowoon), vücudu üç yıl komada kalırken bir ruh olarak yeraltı dünyasındaki bir ölüm meleği şirketinde kendine bir iş bulur. Görevi ise, yüksek intihar riski taşıyan insanların yaşama tekrar bağlanmasını sağlamaktır.

 Kore Postası – Nisan 2022

 Our Blues

 Geçen senenin en popüler dizilerinden Hometown Cha Cha Cha ile benzerliği ile ilgi toplayan Our Blues, Jeju Adası’nda yaşayan halkın günlük hikayelerini anlatan iç ısıtıcı bir dizi. Dizinin başrolünde, Hometown’un başrolünde yer alan Min Seon Ah oynamakta. Sıradan insanların yaşamları, duyguları, zorlukları ve mutluluklarını anlatan dizi, bizlere gündelik yaşamdan kesitler sunuyor. Kalbinizi ısıtacak, hem güldürecek hem ağlatacak, insan ve yaşamı merkeze alan bir dizi izlemek istiyorsanız Our Blues sizi tatmin edecek. Dizinin tema şarkısı ise BTS üyesi Jimin ve Ha Sungwoon’un birlikte söylediği With You.

 Kore Postası – Nisan 2022
 

Again My Life

 Lee Joon Gi ve Kim Ji Eun’un başrolde oynadığı aksiyon dizisi Again My Life, adaletsizlik ve yolsuzluk temaları üzerinden ilerleyen bir hukuk dizisi. Ana karakterimiz Kim Hee Woo, lisede fazlasıyla başarısız olmasına rağmen canla başla çalışıp baro sınavını geçerek hevesli bir savcı olur. Politikacıların yolsuzluklarını araştırırken öldürülen Hee Woo, Azrail’in ona ikinci bir şans vermesiyle hayata geri döner ve adaleti gerçekleştirmek için daha büyük bir hırsla çalışmaya başlar.

Kore Postası – Nisan 2022

Sıradaki haber yükleniyor...
holder