Deniz Sarıhanlıoğlu Alaçatı Ot Festivali
HABERİ PAYLAŞ

Alaçatı Ot Festivali

Sevgili dünlük, bahar geldi kapımıza dayandı. Güneş yüzünü bize döndü, artık buradan dönüş olmaz gibi görünüyor. Sokaklarda dolaşırken üşümesek yeter bize. Özlediğimiz pek çok etkinlik de başlarken, bu hafta sonu gerçekleşen ve şehrimizin en ünlü festivallerinden birinden ALAÇATI OT FESTİVALİ’den söz etmek istiyorum. “Alaçatı Ot Festivali’nde, Alaçatı’ya gidilir mi, gidersek nelerle karşılaşırız , nerede ne yeriz?” En çok aldığım sorular. Her yıl Alaçatı Ot Festivali’ne gitmiş ve orada bu işi başlatanlarla uzun uzun sohbet etme fırsatı bulabilmiş biri olarak, size genel bir bakış açısı ile karşılaşacaklarınızı kısaca aktarmak istiyorum. İçinden hoşunuza gidenleri alın, beğenmediklerinizi çıkarın ve elinizdekilere bakıp ne yapacağınıza karar verin bence.

Haberin Devamı

Alaçatı Ot Festivali

HANGİ GÜNLER?

Alaçatı Ot Festivali’nin en son 2019 yılında 10’uncusu gerçekleşti. Normalde nisan ayının ilk haftasında düzenlenen festivalin 11’incisi, bu yıl Ramazan ayının Nisan’a denk gelmesi nedeniyle 24-27 Mart’ta yapılıyor.

FESTİVALDE NELER VAR?

Kocaman bir kermes alanı var, standların yıldızı genelde otlu börekler ve yaprak sarması oluyor, tabi bunun yanısıra Çeşme limonundan limonatalar, sakızlı kurabiyeler, papatyadan taçlar, nergisler, sümbüller, incik boncuk türünden her şey...

LABADA

Her ot festivalinin bir teması olduğu gibi 11. Alaçatı Ot Festivali teması olarak seçilen ot çeşidi “Labada” . Ekşi bir ot türü ve ıspanağa, kuzukulağına benzerliği sebebiyle zaman zaman karıştırılıyor. Labada’yı ayıran özellik ise koyu yeşil renkli yaprakları daha yayvan ve geniş olması nedeniyle ayırt edilebiliyor.

ÜNLÜ İSİMLER

Festivalin ünlü konukları arasında bu yıl, Türk pop müziğinin sevilen ismi Kenan Doğulu var. Bugün Alaçatı Ot Festivali’nde vereceği konser büyük bir heyecanla bekleniyor.

KISA NOTLAR

Alaçatı’da pek çok güzel otel var. Festival süresince bu otellerin içinde tasarım pazarları ve workshoplar oluyor, genelde bu etkinlikler, ücretli sanıldığından sakin geçiyor. Mutlaka ziyaret etmenizi öneririm. Festivali bir pazar yeri gibi düşünüp, ot alıp dönme düşüncesi sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Festivali, daha çok Ege otlarının tanıtıldığı bir etkinlik olarak konumlandırmak lazım.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder