Deniz Sarıhanlıoğlu Anlatma, göster!
HABERİ PAYLAŞ

Anlatma, göster!

Sevgili dünlük, dün Karşıyaka vapuru ile Konak’a geçerken gidişimin bir amacı vardı. 2 28-29 Eylül’de yapılacak İzmir Körfez Festivali’nin basın toplantısına katılacaktım. Ben vardıktan çok kısa bir süre sonra Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer geldi. B Başında kaskı ve bisikleti ile. Başkan seçilmesinden bu yana böyle haberleri gazete, televizyon ve sosyal medyada sıkça görmüştüm. Ancak başkanın kanlı canlı karşımda, işe bisikletle geldiğini görmek, ne yalan söyleyeyim beni derinden etkiledi.

Haberin Devamı

İnsanlar bazı davranışları, idealize ederek anlatabilir. Ama anlattıkları bu davranışların pek çoğunu uygulamazlar. ‘Kitap okumak gerek’ diyen bir anneden ziyade, kitap okuyan bir anne iyidir. Ç Çevreye duyarlı, şehrini seven, sağlıklı yaşamı seçmiş bir başkanı ben büyük bir saygı ve sevgi ile kucaklıyorum. Anlattıklarınızı, göstermenizi dilerim.

KÜÇÜK DÜKKAN BÜYÜK HİKAYE

Yeme alışkanlıklarımız ne çok değişti. Bundan çok değil 10 yıl önce, yalnızca ö özel günlerde dışarıda yemek yenirdi. Doğum günlerinde, evlilik yıl dönümlerinde, yılbaşında, kutlamalarda. Şimdi n neredeyse haftanın üç günü dışarıda yendiğini gözlemliyorum. Küçülen aile yapısı, yoğun çalışma şartları, çeşitliliğin artması gibi etkenler işin içine girince biz de bu çoğunluğun içinde yer alıyoruz. Gıda sektörü genişliyor, her gün yeni bir trendin peşine takılıyoruz.

Elbette sosyal medyanın yarattığı, kitleleri peşinden sürükleme gerçeği bir yandan artarak devam ediyor. Peki biz tam olarak neyin peşinden gidiyoruz? Bence, hikayenin. H Hikayesi olan dükkanların metrekaresi bizi zerre ilgilendirmiyor. Boşnak böreği, İzmir kokoreçi, muhacır köftesi, lokmalar, tostlar, hamburgerler. Kurumsal hayatı bırakıp yeni bir hayat seçmiş genç bir kadının hikayesinin peşine düşüyoruz. Beş masalı zeytinyağlı dükkanında harikalar yaratıyor. Gidiyor, sohbet ediyor, feyz alıyor ve tüm bunların yanında karnımızı doyuruyoruz. Alternatif mutluluklar mümkün. Çünkü biz büyük dükkan değil, keyifli hikayeler arıyoruz.

AĞUSTOS BÖCEĞİ VE KARINCA

Haberin Devamı

Geçen hafta pazardan kilolarca biber, patlıcan, domates aldım. Hala kendimi kışa tam olarak hazır hissetmiyorum. Biliyorum hepiniz birtakım hazırlıklar içindesiniz. Kavanozlar yıkanıp tencereler kaynıyor. Ben de bu yıl ilk kez kışlık kaşık turşusu hazırladım. Ağustos böceği olmak yerine karınca olmayı seçtim. Tarifini meraklıları için paylaşıyorum.

Malzemeler :

1 kilo ince acı biber

1.5 kilo domates

1 demet maydanoz

1 demet taze nane

1 bardak sirke

5/6 diş sarımsak

3 tane küp şeker

1 çay bardağı tuz

1 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı:

Domatesler soyulup rende yapılıyor. Tencerede 15 dakika kadar kaynatılıyor. Biberler istediğin şekilde doğranıyor. Maydanoz, nane doğranıyor. Biber, nane ve maydanoza; sirke, zeytinyağı, tuz, şeker ekleniyor. Kaynamakta olan domates de eklendikten sonra sıcak sıcak kavanozlara pay edilip ters çeviriliyor. 15 gün bekleme süresi var. Sonra afiyet olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder