Deniz Sarıhanlıoğlu Bir aralık bir nefes
HABERİ PAYLAŞ

Bir aralık bir nefes

Sevgili Dünlük, nasılsın? Dünün; bugünden, yarından ve gelecek tüm günlerden daha değerli olduğunun farkında mısın? Dünü yaşadık, anladık ve öğrendik. Ben bana öğreten herkese, her şeye, sonsuz ve çok güçlü bir minnet duygusu besliyorum. Herkes önünü görmek istiyor elbette ama bana gelecekte neler olacağının söylenmesini değil, gelecekte neler yaparsak daha mutlu olabileceğimizi düşünmek, çok daha iyi geliyor. Uzun süredir yaşadığımız süreçte, hiçbir şey kolay değildi, zaten hayat kolay değil, biliyoruz. Ancak çok öğreticiydi. Kıymetini anlamamız gerekenleri bir bir serdi önümüze, zaman.

Haberin Devamı

Şimdi pek çok açıdan manevi değeri yüksek bir aya girdik. Ramazan ayı bana; sabır inanç, barış ve birlik duygusu hatırlatıyor. Bir sofrayı gün boyu sabırla beklemeyi, kadir kıymet bilmeyi ve paylaşmayı anlatıyor. Ben bu ayı, kendim için bir aralık, bir nefes olarak görüyorum. Elimden geldiğince, gücüm yettiğince paylaşacak, yardım edecek, ruhumu ve bedenimi dinlendireceğim. Size de yapabilecekleriniz ile ilgili bazı önerilerim var:

SAĞ ELİN VERDİĞİNİ...

Bir yardımın yapılmasından ziyade, yapılan yardımın göze sokulmaması, yardım sahibinin rencide edilmemesi, içten gelen iyiliğin yerine doğru ulaşması kıymetli. Ben hayrın en çok da hayır sahibine döndüğüne inanırım. Böyle bir ayda, siz de “Ne yapsam?” diye düşünenlerdenseniz, yapabileceğiniz pek çok şey var. Örneğin, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “BİZ İZMİR” uygulamasında askıda ödenmemiş 15 bin 376 fatura var. Tanımadığınız birinin, su faturasını ödemek, size ne kadar iyi hissettirir bilmek isterseniz, bence bir deneyin.

Aynı uygulama içinde, ihtiyaç sahiplerine iletilmek üzere gıda yardım paketleri de bulunuyor. Bunlardan online satın alarak, direkt yoldan doğru kişilere ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Bir diğer unutulmaması gereken ise, ne yazık ki ülkemizde tedavisi bulunmayan SMA hastası bebeklerimiz. Valilik tarafından incelemeleri yapıldıktan sonra, yardım kampanyaları onaylanmış, acilen yurtdışına tedaviye gitmesi gereken bebeklerimize de, bütçeleriniz dahilinde yardım ederek büyük bir iyilik hareketine destek vermiş

Haberin Devamı

EVDE DAHA İYİ HİSSETMEK İÇİN

1- Yaşadığınız alanı, kişiliğinizi gösteren bir yer olarak düzenleyin. Örneğin sizi sıkan detaylar yerine, bitki yetiştirin, resim çizin, el işi ile uğraşın, kitaplarınızı düzenleyin.

2- Kendinizle ilgilenin. Kendinize iyi baktığınızda, daha iyi hissetmeye başlayacaksınız. Sağlıklı yemekler yiyin ve abur cuburdan uzak durun. Sağlıklı beslenirseniz daha iyi ve enerjik hissedeceksiniz. Egzersiz yapmak da kendinizi iyi hissetmenize ve enerjik olmanıza yardımcı olacaktır.

3- Küçük hedefler koyun. Kendinize küçük hedefler koydukça başarınızı görebileceksiniz. Koyduğunuz bu hedefleri başardıkça, başarılı hissederken kendinize duyduğunuz güven de artacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder