Deniz Sarıhanlıoğlu Biraz daha boyoz ye İzmir kızı!
HABERİ PAYLAŞ

Biraz daha boyoz ye İzmir kızı!

Sevgili dünlük, bu hafta bir de fırtına mı atlattık ne? Size de oluyor mu bilmiyorum ama bana gerçekten gülme geliyor artık. “Başımıza ne gelmedi, sırada ne var?” diye düşünüyorum. Her şeye rağmen, sanırım şehrimizin havasından ya da suyundan yayılan yoğun mizah duygusu ile yine gülüyoruz bol bol. Kar serpiştiriyor, dağa koşuyoruz. Bayraklı’da, Pasaport İskelesi’nde, Göztepe sahilde rüzgardan yürüyemeyen, aydınlatma direklerine sarılan hemşehrilerimizin sosyal medyada paylaşılan videolarının altındaki “Biraz daha boyoz ye İzmir kızı!” yorumlarını görüp gülümsüyoruz. Biz gerçekten limondan limonata yapmayı bilip, her dertten gülünecek bir şey çıkarabiliyoruz. Bayılıyorum bu pozitif bakış açısına.

Haberin Devamı

Nezaketine ve espri anlayışına bayıldığım Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in bir paylaşımında da göktaşı çarpması ve yanardağ patlaması ihtimalini tiye almasına bayıldım. Neyse ki size güzel bir haberim var. Bugün ilk cemre düşüyor; havaya. Üçüncüsü tamamlanınca, biz doğru Kordon’a çimlere gidiyor, minik pikniğimizi kuruyoruz. “Peki o zamana kadar ruh sağlığımızı korumak için ne yapalım?” derseniz, birkaç minik öneri ile geldim tabi ki başlıyorum.

AŞAĞIKIRIKLAR

Bu yıl en çok gittiğim yerlerin başında geliyor Bergama. Merkezini çoğu kişi biliyor ancak nefis köylerini pek bilmiyoruz. Çok sevdiğim dostum Ece Garip sayesinde görüp gezdiğim Aşağıkırıklar köyünden bahsetmek istiyorum size. Çağan Irmak filmlerinde görmeye alıştığımız, sıcakcık köy meydanını canlandırın gözünüzde. Etrafında pamuk tarlaları. Hem şahane bir gün doğumu izlemek ve ondan daha etkileyici gün batımına şahit olmak mümkün. Köyün, içinden geçerken herkesle selamlaşmak, iki sohbet etmek, kaçınılmaz. Güzeller güzeli Ege’nin keyifli bir özeti Aşağıkırıklar. Gidip, görmek iyi gelecektir.

ÇANDARLI

Yazlık yerlerin kışlık halleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Bana daima çok sinematografik gelmiştir. Fotoğrafa olan merakımdan olabilir. Bulutların heybetli duruşu, gökyüzünün suya yansıması, ağaçların rüzgarla salınması bir başka güzel görünür gözüme. Deniz daha mavi, kum daha kahve bu mevsimde. Çandarlı’yı da çok severim. Hatta suyun kokusu burnunum ucunda. Bu sıralarda Çandarlı’ya gitmek, oralar kalabalıklaşmadan sahilin tadını çıkarmak çok iyi fikir olabilir. Bu yaza dair Çandarlı ile ilgili çok iyi projeler olacağını da duydum. Gerçekten İzmir adına çok sevindirici. Şimdiden heyecanımız yükseliyor.

Haberin Devamı

BAYINDIR KÖYLERİ

Bayındır ve Kemalpaşa arasında öyle güzel köyler var ki, ara ara sizlerle tek tek paylaşmak istiyorum. Alankıyı, Karahayıt, Yakacık, Elifli, Lütuflar, Sarıyurt, Fırınlı, Dereköy, Söğütören, Çenikler, Hasköy bunlardan sadece birkaçı. Kış bahara dönerken hepimiz; bahçeye, balkona, bitki ve ağaç bakmaya başlayacağız. Neredeyse tüm ülkeye buralardan gidiyor fideler. Bizim ise öyle yakınımızda ki. Gidip sadece görmek bile çok keyifli. Kirazlar sürgün vermiş mesela. Bir uygun zamanda uğrayın, kayısı ağaçlarının ilk çiçeklerini koklayın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder