Deniz Sarıhanlıoğlu Bitmeyen pazar
HABERİ PAYLAŞ

Sevgili dünlük, yıl 2020 ve şu an ismini vermek istemediğim bir virüs tarafından evlerimizde alıkoyulmuş durumdayız. Konu hakkında pek çok uzman yedi gün yirmi dört saat bilgi veriyor, peki ben size ne anlatacağım değil mi? Valla benim uzmanlığım mutlu olmak üzerine. Çok değerli bir karikatür sanatçısı olan rahmetli Altan Erbulak’ın da dediği gibi “limondan limonata yapmak lazım.”

Ekşiyi tatlıya bağlamak için ilk ihtiyacımız olan şey; sevgi. Önce kendimizi, ailemizi, yakınlarımızı ve yaşadığımız gezegeni severek başlayacağız bu sevme mesaisine. Sonrası gelecek. An itibari ile çalışma düzenlerimiz büyük ölçüde değişti. İmkanı olanlar, işlerini evlerine taşıdı ki sosyal mesafe korunsun, virüsün yayılması önlensin. Azımsanmayacak sayıda evde izole olmuş kişi var.

Haberin Devamı

Şikayet edenler, sıkıldım diyenler, bunalım belirtileri gösterenlere bir şey sormak istiyorum. Hani tek tatil gününüz olan pazarın nasıl geçtiğini anlayamıyordunuz? Yetmiyordu size, uyusanız mı, uzun uzun kahvaltı mı yapsanız, sohbet mi etseniz, kahve mi içseniz bilemiyordunuz ya? Şimdi biraz şöyle düşünsek ‘hiç bitmeyen bir pazar günündesiniz’ hadi keyfini çıkarın lütfen ve elbette evde kalın.

ÇİÇEKLERLE KONUŞMAK

Bitkiler yalnızca toprak ve su ile değil, aşkla büyüyorlar biliyor muydunuz? Geçen yıl aldığım minnacık çilek fidesiyle öyle çok konuştum ki, incecik dallarının taşıyamayacağı büyüklükte meyveler verdi.

Biz yanına gidemesek de bahar kapıda. Doğa canlanıyor ve bir süreliğine doğayı evde ağırlamak hepimize iyi gelecektir. Edinmeniz gerekenler, toprak, saksı, fide, su. Un gibi, makarna, tuz gibi lazım bence. Her eve.

KONSERLER EVDE

Bize bir şeyler oldu. Her şerde vardır bir hayır, vücut buldu, canlandı. Birlikte olmanın gücü, sardı sarmaladı bizi. Farklılıklar yerle bir oldu, hepimiz aynı olduk.

En ünlü sanatçılar, sosyal medya üzerinden konserler veriyor, hem sohbet ediyor hem müziklerini sevenleri ile buluşturuyorlar. Tamamen ücretsiz. Genelde akşam saatlerinde başlıyorlar. Oldukça keyifli oluyor.

PEYNİR YAPILIR MI?

Haberin Devamı

Bu iş bizim yeteneklerimizi de geliştirmeye başladı. Bilmem farkında mısınız? Ömründe eline un kavanozu değmemiş insanlar ekmek yapmaya, yumurta kırmayanlar börek açmaya başladı. Benim yeni favorim ise peynir yapmak.

Peyniri daima gidip marketten, pazardan alan biri olarak kendime hedef koydum. Peynir yapacağım. Tariflerin tabi ki her çeşidi internette var. Dünyaca ünlü şeflerin tarif defterlerini, gizli reçetelerini de paylaştıkları günlerden yararlanmak lazım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder