Deniz Sarıhanlıoğlu Çeşme'de yapılacak 7 harika şey
HABERİ PAYLAŞ

Çeşme'de yapılacak 7 harika şey

Sevgili dünlük, ağustosun yarısı yaz yarısı kış derdi rahmetli anneannem. Hep çok sıcak geçen yazın, sonuna doğru geldiğimizi anlamam için Çeşme’ye gelmem gerekiyormuş meğer. Erken saatlerde başladım Çeşme sokaklarında gezmeye, yazdı. Öğlene doğru hafif hafif esmeye başladı, deniz dalgalandı. Akşam üstü ise “Omzuma bir ceket mi alsam?” diye aranmaya başladım sahilde. Akşam Alaçatı’da şort üstüne ince kazaklar giymiş insanları görünce emin oldum. Bu ay Çeşme, Vivaldi’nin dünyaca ünlü eseri gibi, dört mevsim. “Hepsine hazırım, evlere dönmeden bir daha gezeyim.” derseniz yine 7 maddelik bir liste ile karşınızdayım.

Haberin Devamı

ÇEŞME MARİNA

Sizi bilmem ama, bembeyaz teknelerin, denizin üstünde yan yana dizilmiş halini izlemek bana hep mutluluk verir. Çeşme’ye her geldiğimde, o güzel denizin kenarına kurulmuş, duvarı rengarenk begonvillerle kaplı restoranların birinin terasında oturur yemek yerim. Hep pahalı algısı vardır marinaların ancak yanıltıcı bir bilgi bu. Çeşme Marina’da her bütçeye uygun pek çok yer var, mutlaka o keyfi yaşayın.

ÇEŞME MEYDANI

Çeşme meydanında renkli tahta sandalye ve masalı bir çay bahçesi var. Orta yerinde ise, 25 metrelik bir palmiye ağacı. Siz de benim gibi mutlu olmaya meyilliyseniz, gidip o ağacın meydana düşen gölgesini izleyip bir bardak çay içer ve gününüzü güzelleştirirsiniz.

ÇEŞME KALESİ

Çeşme Kalesi, II. Beyazıt döneminde 1508 yılında inşa edilmiş. Günümüze kadar da mis gibi korunmayı başarmış oldukça görkemli bir yapı. İçinde Çeşme Arkeoloji Müzesi var. Kale, Venedik saldırılarını durdurmak için denize sıfır yapılmış ancak günümüzde 200 metre kadar içerde kalmış. En tepesinde bulunan Beyazıt Kulesi’ne çıkarsanız sizi panoramik bir Çeşme manzarası keyfi bekler. Girişte pandemi önlemleri alınmış. Ateş ölçümü, dezenfektan kullanımı sağlanıyor. Yetişkinler için girişi 18 lira, 18 yaş altı ücretsiz. Müze kartınız varsa yine girişte ücret ödemiyorsunuz.

SAKIZ

Bu topraklarla özdeş bir aroma sakız. Havasına, suyuna, mutfağına çok yakışıyor. Sakızlı dondurma ya da muhallebi yemeden dönmek olmaz. Sakızlı kurabiye de çarşıda bolca satılıyor. Dönerken sevdiklerinize bu mis kokulu kurabiyelerden götürüp, Çeşme mutluluğunu yanınızda taşıyabilirsiniz.

Haberin Devamı

TEKNE TURLARI

Eşek Adası, Mavi Koy, Yeşil Koy, Mercan Boğazı, Kış Limanı, Jandarma Koyu, Macri Adası koylarının hepsini bir günde gezeyim, bol bol yüzeyim diyenler için limandan tekne turları kalkıyor. Bolca yiyip içilen, eğlenilen, gün boyu açık denizde yüzülen güzel bir aktivite bence. Siz de değerlendirip böyle bir plan yapabilirsiniz.

AYASARANDA

Çeşme Dalyan yolunda bulunan bölge Ayasaranda. Girintili çıkıntılı yolları ile tepeden karşı kıyıdaki Sakız Adası’na selam çakan bölgede yapılacak en güzel şey, gün batımını izlemek. Yanınıza nefis bir kahve alıp, güneşin batarken gösterdiği bin çeşit rengin tadını çıkarabilirsiniz.

DALYAN

Çeşme merkeze 5 km. uzaklıktaki Dalyan, eski bir Rum balıkçı köyü. O dönemki sakinliğini, güzelliğini hala koruyor. Çeşme’de pek çok koy eserken, Dalyan’da deniz süt liman oluyor. Güzel balıkçılar ve otellere de sahip bu bölgeye gelmediyseniz bir görmenizi öneririm.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder