Deniz Sarıhanlıoğlu Çiçek gibi kadınlar şehri hem güzel hem savaşçı
HABERİ PAYLAŞ

Çiçek gibi kadınlar şehri hem güzel hem savaşçı

Sevgili dünlük, yaşadığım şehri, 3 bin 500 yıl önce, Anadolu’dan at sırtında gelen gelen amazonlar kurdu.

Kadifekale’den şehri izleyip, Meles Çayı kenarına indiler. Uzun boyları, yanık tenleri ve güzel saçlarıyla bilinen bu savaşçı kadınların Kraliçesi Smyrna’dan aldı ismini İzmir. İzmir hakkında yazan her sanatçı, bu kadınların şehri dişileştirdiğini söylüyor.

İzmir’de yaşayanların da, her yeni gün bu gerçeği gözleriyle gördüğü de aşikar. İnsanı tatlı tatlı saran havasından da, bakmalara doyamadığımız suyundan da, bir görenin bir daha vazgeçemediği şehrim İzmir.

Haberin Devamı

Şehrin tüm kadınları ve onların yetiştirdiği kız, erkek evlatlarla, dünya var oldukça, güzelliğine güzellik katacaktır.

FİLM SETİ DEĞİL BİR HAN

İtiraf etmeliyim, bu kez Kemeraltı’na, Havra Sokağı’ndan tulum peyniri almaya gitmiştim. Çantamda ise uzun süredir okunmayı bekleyen nefis bir kitap vardı. Oturup çay içmek için bir yer ararken tesadüfen girdim Abacıoğlu Han’a.

Birkaç taş binanın çevrelediği olağanüstü güzel bir avluya düşmüştüm. Kocaman bir çınar ağacının savurduğu yapraklar, sokak lambaları, ahşap sandalyeleri ve tertemiz boyanmış kapılarıyla bir film setinde değil, besbelli eski bir handaydım.

İçinde kafeler, restoranlar var. İstediğinize oturur ve bir süreliğine kendi zamanınızı durdurabilirsiniz. Hayattan çalmak, tam olarak böyle oluyor.

TEBRİKLER DOĞRU YOLDASINIZ

Yeni bir yolun başındaysanız, cesaretle yürümek, olduğumuz yerde saymaktan çok daha iyi bir fikirdir. Yürümekle sadece yolları değil, altından kalkamayacağımızı sandığımız, sorunları da aşarız.

Hem daha sağlıklı bir bedene hem de daha mutlu zihinlere sahip olmak için yürümeliyiz. İzmir ise yürümek için harika bir şehir. Özel araca ihtiyaç duymadan, kent merkezinde yürüyebileceğiniz parkurlardan bazıları şöyle:

■ Kordon - 2 km. (tartan)

■ Kültürpark - 1.7 km. (tartan)

■ Karşıyaka - 2 km. sahil bandı

■ Bostanlı - 2 km. sahil bandı

■ Buca - Hasanağa Bahcesi

■ Güzelyalı - Sahil bandı

■ Çiğli Evka 2/Aydınlık Evler - 1 km. parkur

■ Bornova - Sakarya Parkı

■ Altındağ/Çamkule - MTK

Haberin Devamı

■ İnciraltı, Çakalburnu-Rekreasyon alanı

■ Balçova/Behzat Düzlüğü - Baraj yolu

■ Bayraklı - Sahil bandı

Sıradaki haber yükleniyor...
holder