Deniz Sarıhanlıoğlu Çiçekler, şehrin rengini değiştirmeye kararlı
HABERİ PAYLAŞ

Çiçekler, şehrin rengini değiştirmeye kararlı

Sevgili Dünlük; bizim şehrin fena sıcakları bittiğine göre kış gelip çatmadan bol bol gezmek lazım. Şöyle bir neler oluyor bitiyor diye baktım da, öyle güzel sergiler, konserler, festivaller var ki hangisine gideceğimi şaşırdım. Açıkçası etkinliksiz geçirdiğimiz iki yılın sonunda, ben artık hiç bir şeyi kaçırmak istemiyorum. Sonbaharın güzelliği, doğanın değişimi her yanı sarmış durumda. Ünlü yazar Fiona Woodcock’un da dediği gibi, tam da bu mevsim; çiçekler şehrin rengini değiştirmeye kararlı. Bize düşen bu güzelliğe olabildiğince uzun bakabilmek. Ben de size üç güzel etkinlik önerisi ile geldim. Hemen başlıyorum.

Haberin Devamı

MAHALLEDE KONSER VAR

Aslında belediyemiz her ay düzenli olarak bir çok etkinliğe imza atıyor. Bunlardan biri de konser etkinlikleri. Kendi mahallemize kadar gelen bu konser oldukça keyifli geçiyor. Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek iki konserin tarih ve detayları şöyle: 1-Ali Demirci-20 Ekim Çarşamba Konak Kadifekale. 2-Deniz Gündüz-21 Ekim Perşembe Buca Hasanağa Bahçesi.

NEFİS BİR SERGİ

“Back to Izmir” İzmir’de doğmuş ya da büyümüş olup farklı sebeplerle hayatını başka şehirlerde devam ettiren sanatçıların bir nevi yuvaya dönüş sergisi olmayı amaçlamış. Back to İzmir Sergisi farklı kuşak ve disiplinlerden 19 sanatçının eserlerini yan yana getirerek çağdaş sanatın farklı dinamiklerini buluşturmuş.

Sergi kapsamı içinde Ahmet Elhan, Barış Sarıbaş, Candaş Şişman, Darağaç, Fırat Neziroğlu, Genco Gülan, Gülden Ataman, Halil Vurucuoğlu, Hayal İncedoğan, Mehmet Dere, Merve Şendil, Nejat Satı, Sercan Apaydın, Songül Girgin, Şafak Gürboğa, Şevket Akıncı ve İlhami Tunç Gencer, Okan Aydoğan, Onston Can Yeşiloğlu, Yunus Emre Erdoğan’ın çalışmaları sergileniyor.

Video, enstalasyon, desen, resim, heykel, dokuma, fotoğraf gibi medyumlar ile üretilen 20’nin üzerinde eser, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin beş salonunu kaplayan bir görsel deneyime izleyiciyi davet ediyor. Sergi, 12 Kasım’a dek pandemi koşullarına uygun olarak 20 kişi kapasiteyle ziyarete açık.

ÇOCUK ATÖLYESİ

Çocuk etkinliklerine çok ihtiyacımız var. Çağdaş Drama Derneği, nitelikli çocuk edebiyatından örneklerin yaratıcı drama ile bağlantıları üzerine çalışmalar yapıyor. Yaratıcı drama yöntemi çocukların uyum, güven, empati, temel değerler, problem çözme, kendini ifade etme, duygularını fark etme vb. becerilerini geliştiriyor. Entelektüel birikimlerine katkı sağlıyor.

Haberin Devamı

Yarın Fiona Woodcock’un “Bahar-Bir Değişim Hikayesi” ile bir atölye olacak. Kitabın kahramanları minik çiçekler, şehrin solan renklerini canlandırmak için zorlu bir yolculuğa çıkacak. Bu macerada çocuklar oyun ve doğaçlamalarla onlara eşlik edecek. Çevremizdeki yardımlaşma ve problem çözme üzerine tartışılacak bir atölye gerçekleşecek. Yeri, Varyant Şato Kütüphanesi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder