Deniz Sarıhanlıoğlu Çok yakında
HABERİ PAYLAŞ

Sevgili dünlük, çok uzatmadan lafa gireceğim izninizle. Az ileride, neredeyse dibimizde üstelik ister arabayla ister trenle gideceğiniz bir yeri anlatacağım size; canım Akhisar orada öyle tüm samimiyetiyle bekliyor bizleri! Ve gerçekten çok yakında.

LEZZET COŞMASI

Doğrama pideli paça, fırında dana kokoreç, katmer, köfte, çerez tulumbası. Akhisar bence çok yakında, tıpkı Gaziantep gibi bir gastronomi merkezi olacak. Sadece Akhisar köfteyi bilenler, merkeze adım atar atmaz şok oluyorlar. Birden fazla ürünün, yerel reçetelerle, esnaf lokantalarında sürdürülmesi Akhisar’ı çok kıymetli yapıyor. Mutlaka günü birlik bir yeme içme turu yapmalısınız.

Haberin Devamı

ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI MÜZESİ

Yaşayan müzeleri çok seviyorum. İlçe merkezinde iki dükkan arasında hem eli yüzü düzgün hem içeriği zengin ve Türkiye’de konsept olarak ilk olan bir proje; EGEA ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI MÜZESİ. Burada, aralarında 300 yıl öncesinden başlayarak günümüze kadar kullanılan zeytin ve zeytinyağı işleme aletleri de bulunuyor. EGEA Zeytincilik Müzesi ve ayrıca içinde kafe ve alışveriş imkanı da barındırıyor.

15 MİLYON AĞAÇ

Ülkemizdeki, tek sınır içindeki en yüksek zeytin ağacı sayısı Akhisar’da! Şu an 14 milyon zeytin ağacı varlığıyla Türkiye zeytin ağacı varlığının yüzde 7’den fazlasını sınırları içerisinde bulunduruyor. İlçede 22 bin üretici zeytin yetiştiriyor. Fakat Akhisar’ın farkı sadece niceliksel değil. Ege’de zeytinciliğin kökeni binlerce yıl öncesine dayandığından bahçeler de hep atadan dededen gelen yöntemlerle oluşturulmuş. Akhisar’da ise plantasyonlar yeni olduğu için, dikimler modern yöntemlerle yapılmış, yetiştiricilik de keza aynı şekilde sürdürülmüş. Hemen ardından öğreniyorum ki hedef 100 milyon ağaç!

THYATEİRA

Benzerlerini ancak Roma ve Atina’da görebileceğiniz şehir içi antik kentinin bir örneğini de Akhisar’da göreceksiniz. Binlerce yıllık geçmişe sahip Thyateira antik kenti, modern kentle iç içe girmiş durumda. Bir yanda modern şehrin koşuşturması diğer yanda binlerce yıl öncesine uzanan Roma dönemine ait sütunlu cadde, insanları kendine hayran bırakıyor. Thyateira antik kenti artık binlerce turisti ağırlamaya hazırlanıyor. İncil’de geçen 7 kiliseden birine de ev sahipliği yapan Akhisar’daki Thyateira antik kenti, Akhisar’ın modern kentiyle birleşince ortaya ilginç görüntüler çıkıyor. Arkadaşlarımla kahve içerken birazdan sizi buraya götüreceğim diye, oturduğum yerden elimle gösterdiğim sütunları görünce inanılmaz şaşırdılar. İçini gezerken ise, hiçbirimiz hayranlığımızı gizleyemedik. Mutlaka görmelisiniz.

Haberin Devamı

KAYALIOĞLU SOSYAL TESİSLERİ

Geniş yeşil alanlar bize kendimizi en iyi hissettiren yerler. Çınar ağaçlarının sardığı güzel sosyal tesis yapmış Akhisar Belediyesi. Bu bahçede bembeyaz masa örtülü şık bir restoran kurulmuş. Açıkçası zevkli seçimleri beni çok mutlu etti zira oldukça düşük bir beklentiyle gitmiştim. Hem yemekleri hem de servis kalitesi çok güzeldi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder