Deniz Sarıhanlıoğlu Güler yüzlü, becerikli Ege kadını
HABERİ PAYLAŞ

Güler yüzlü, becerikli Ege kadını

Sevgili Dünlük, dünya bir evse onu ev yapan da eşyalar değil içinde yaşayanlardır bence.

Kadın, erkek, genç, yaşlı, iyi, kötü insanlarla dolu kocaman bir ev. Yaşadığımız hayat boyu, her biriyle karşılaşıyor, belki birbirimize dokunuyor ya da sadece karşılaşıp uzaklaşıyoruz. Belli bir yaştan sonra anlamaya başladım ki, hayatımıza kabul ettiğimiz insanlar, çoğunlukla, bize öğretenler oluyor. Salt bilgiden söz etmiyorum. Gülmeyi, görmediğimiz bir ülkenin kültürünü, acı bir anıyı ya da bir yemeği öğrendiğimiz, basit bir diyalogla bile hayatımıza dokunmuş insanlar çok kıymetli oluyor. Hep söylediğim gibi İzmir’de yaşayanlar çok şanslı. Bizler Ege coğrafyasının, sıcak kanlı insanları tarafından büyütülmüş çok şanslı çocuklarıyız. Bugün sizi güleryüzlü ve becerikli Ege kadınıyla, Handan Kaygusuzer ile tanıştırmak istiyorum.

Haberin Devamı

HANDAN KAYGUSUZER

Kadının toplumumuzda, büyük darbeler aldığı, fiziksel güçsüzlüğünün dillendirilip, bastırılmaya çalışıldığı, yaşadığımız yüzyıla hiç yakışmayan, adeta sınandığımız günlerden geçiyoruz. Her gün gazetelerde okuduğumuz korkunç şiddet olayları bizi umutsuzluğa sürüklerken birden karşımıza sapasağlam, işini layıkıyla yapan, sadece hemcinslerine değil, tüm topluma örnek olabilecek harika bir kadınla karşılaşıyoruz. Handan Kaygusuzer, Urla’da tanıştığım, vizyonlu, çalışkan, neşeli tam bir Ege kadını. Girişimciliği, aile işini alıp başka bir noktaya taşıyan bakış açısı takdire şayan. Açtığı restoranlarda, mevsiminde ürün, yerel ürün, temizlik, tanıtım ve dayanışma gibi konulara son derece hakim. Habersiz gittiğim mutfağında, yine birbirinden güzel yemekler buldum.

YAZ PIRASASI VE KIZILCIK KOMPOSTOSU

Yaz pırasasının tam zamanı. Handan hanım, Urla Malgaca Pazarı’nın köşesinde bir amcadan aldığı bir demet yaz pırasasına sarılı tek köz kerevizi nohutla birlikte zeytinyağlı olarak pişirmiş. Görüntüsü kadar tadı da damaklarda mükemmel bir anı bırakıyor. Siz de bu harika yemeği evlerinizde denemelisiniz. Bu arada kızılcıklar da olmuş, selelere dolmuş, hatta inanır mısınız, Handan hanım kompostosunu bile yapmış. Bize bu sıcakta serin serin tadını çıkarmak kalmış.

Haberin Devamı

PAGOS SANAT GÜNLERİ

Ben şehrimde her gün yeni bir kültür-sanat etkinliği olmasını çok istiyorum. Ücretsiz etkinlikleri de sizinle paylaşmaktan hiç vazgeçmeyeceğim. 27 Ağustos Salı günü başlayan Pagos Sanat Günleri ile harika oyun, film gösterimi ve şarkılar geliyor. Altı hafta boyunca Kadifekale’de sürecek program 1 Ekim’de son bulacak. Ücretsiz gerçekleşecek konserler saat 20.00’de başlayacak. Keşke büyük katılımlar olsa belediyemiz de böyle etkinlikler yapmayı artırarak sürdürse.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder