Deniz Sarıhanlıoğlu Hayat bayram olsa
HABERİ PAYLAŞ

Hayat bayram olsa

Sevgili dünlük yine bir garip bayram evlerimizde. Tüm hisleri günümüze ve yaşadığımız koşullara uyarlayıp mutlu olmaya çalışmak dışında yapabileceğimiz pek de bir şey yok aslında. Sağlıklı olan da bu zaten. Evlerimizde kalıp fiziki sağlığımızı korurken, mental olarak da ayakta kalabilmek için, iyi düşünmeye çalışmak lazım. Şöyle düşünüyorum, geleceğe dair tuhaf anılar biriktiriyoruz.

Bir gün gelecek ve biz belki, gözümüzün bebeğinde bir damla yaşla, yarım bir gülüşle anlatacağız bu yaşadıklarımızı. Her şey geride kalacak ve elimizde yalnızca bir sürü anı kalacak. Tanıdığımız, mutfaktan en uzak insan bile ekmek yaptı, telefondan kafasını kaldırmayan yeğeniniz odasını temizledi ve anneniz kedi alalım diye tutturduysa, tebrikler işte hayatınızın en garip dönemindesiniz.

Haberin Devamı

Bir yandan da normale dönmeyi öyle çok istiyor ki insan! Artık gerçekten şarkıda olduğu gibi hayat bayram olsa, eskiden olduğu gibi aile ziyaretleri yapsak, kocaman sofralarda pişili bayram kahvaltılarına otursak. Bence uzak değil, çok yakında her şeyin düzeleceğine inancım tam.

DİJİTAL BAYRAM HARÇLIĞI

Tüm çocuklar bayramı büyük bir heves ve heyecanla bekler. Bu hiç değişmeyen bir kanundur. Çocukluğumda, rahmetli anneannem bayramdan on gün önce kadar harçlık tutarlarını açıklardı. Artık o nasıl bir hesaplamaysa, asgari ücret gibi, o yılın enflasyon oranı, tefe, tüfe gibi sanırım:) bir para belirler bize önceden söylerdi. “Bu yıl size şu kadar vereceğim çocuğum” diye.

Genelde bu tutar en büyük kız torun olarak bana bildirilirdi ben de tüm kuzenlerime bilgi verirdim ki, herkes hesabını kitabını ona göre yapsın, hayallerini, hedeflerini o doğrultuda belirlesin. Şaka bir yana, küçücük hayatlarımızda, bu yaşananlar öyle tatlı bir heyecandı ki, şimdi yazarken bile keyifle gülümsüyorum. Muhtemelen hepiniz benzer sohbetleri yapacaksınız bugünlerde.

Eskileri anıp kaybettiğiniz büyüklere rahmet okuyacaksınız. Hayatta olan sevdiklerinizle görüntülü konuşacaksınız. Arife günü annemle aramda şöyle bir konuşma geçti, kızım Ilgın için, bayram harçlığını EFT yapmış. “Çocuğum elimizi öpmeye gelemiyor ama harçlıksız olmaz. Dedesiyle benim yerime veriver” dedi. Bu dönem de böyle işte, dijital bayram harçlığını da gördük ya artık daha neler göreceğiz hiç bilmiyorum. istediğini yiyebiliyorken yapın bunu. Mutlulukla geçecek bir gün bile yetecektir inanın.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder