Deniz Sarıhanlıoğlu Hem deva hem bedava
HABERİ PAYLAŞ

Hem deva hem bedava

Sevgili dünlük, seni bilmem ama ben, son günlerde hep özlem çekiyorum. Sevdiğim restoranlara gitmeyi, “acaba biri hasta mıdır” diye düşünmeden ağız dolusu gülmeyi, seyahat etmeyi, yeni yerler keşfetmeyi, size farklı rotalar önermeyi çok özledim. Ancak malum sebeplerden, sürecin sonunu kestirmek neredeyse imkansız. Tabi bu ne hayal kurmaya ne de gelecek güzel günler için plan yapmaya engel değil. Karanlık bir gecenin sabahı nasıl güneş açar, aydınlık olursa, biz de kış bitip bahar gelince, eski güzel günlerimize döneceğiz diye umut ediyorum. Ben en çok özlediklerimi yazıyorum defterime, sonra bir bir çizik atacağım üstüne. Hadi siz de yapın bir liste, hayal kurmak hem deva hem bedava!

Haberin Devamı

PAPATYA TARLASI

Papatyalar her yıl nedense en erken Urla’da gösteriyor yüzlerini. Orada yaşayan teyzemden biliyorum. Biz henüz kabanları kaldırmadan geliyor papatya fotoğrafları ailenin Whatsapp grubuna. Benim de bu yıl için ilk hayalim, Urla’da çıkan ilk papatyaların tarlasına gidip uzun uzun yürüyüş yapmak! Kokusunu içime çekmek.

TAHTA İSKELE

Şu hayatta bir fırından yeni çıkmış böreğe, bir de tahta iskeleye aşırı zaafım var. İkisini de görünce aklımı kaçırıyorum. Böreği kendim yaparım ama bir tahta iskele bulup, en uca doğru yürürken çıkardığı gıcırtıyı dinlemek, ıslanan ahşabın kokusunu içine çekmek, ayaklarını sallayıp kitap okumak, nasıl bir terapidir anlatamam.

Ya da anlattım biraz sanırım. UZUN YOL Yolculuğun her türlüsünün bağımlısı olduğum gerçeğini tahmin edersiniz. Ancak araba ile kuzeye ya da güneye doğru uzanan, kıvrık kıvrık ağaçlı yollardan gidilen, bir açma, beş kahveli uzun yolları çok özledim. Hayaller listemin yıldızı bu uzun yollar. Bir Teoman şarkısı açıp, gelen geçen arabalara el sallayacağım. “Deli midir nedir?” demelerine aldırış etmeden.

KEMERALTI HARİKALAR DİYARI

O kadar özledim ki sabahın köründe gidip akşamın karanlığında çıkmayı o güzel sokaklardan. Menemene ekmek banmakla başlayıp, söğüş, kokoreç, döner, turşu suyu, helva, midye, kazandibi ile mide fesadı geçirmeyi. Esnafla sohbet edip hemen oracıkta dünyayı kurtarmayı. İhtiyacım olmadığı halde bir sürü ıvır zıvır almayı ve eve gelince aşırı pişman olmayı hayal ediyorum. Sokakların her bir duvarına dokunacağım, kavuştuk diyeceğim.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder