Deniz Sarıhanlıoğlu İyi günde kötü günde
HABERİ PAYLAŞ

İyi günde kötü günde

Sevgili Dünlük; hayat ne garip. İnsan, iyi günde göremediklerini, duyamadıklarını ve asla tam olarak hissedemediklerini, kötü günde, tek seferde şak diye anlayıveriyor. İyi günde bol bereket gelen mutluluk, kötü günde azaldığından sanırım, insanlar gerçek yüzlerini göstermekten çekinmiyorlar. Kendi adıma öğretici buluyorum bu durumu. Bayram temizliği gibi, gereksiz yer işgal eden her şeyi çıkarıyorum hayatımdan. Gerçekten hak edenlere; alan, zaman ve ilgimi artırıyorum.

Bu da demek oluyor ki, yaşadığımız kötü günler de bir teşekkürü hak ediyor. Teşekkür ediyorum. Tecrübe ettiğim her ana teşekkür ediyorum. Nezaketimin, güçsüzlük ya da acizlik gibi algılanmasını umursamıyorum. Birine davranış biçiminiz, sizinle değil onunla ilgilidir. Umarım, hiç kimse, dünya üzerindeki en akıllı kişinin kendisi olduğunu sanmıyordur. Çünkü öyle değil.

Haberin Devamı

En akıllı, en güçlü, en bilen olmak da sanırım hiç eğlenceli değil. Özetle; bu iktidar savaşlarını bırakıp, normal normal hayatını sürdürmeyi denemek, çok iyi bir seçenek olacaktır. Ben geçtiğimiz hafta boyunca yine İzmir depremi ile ilgili çalışmalar için yoğunluklu olarak, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaydım. İçinizin rahat etmesi için oradan birkaç not paylaşmak istiyorum.

Çocuklar

Bir süre daha, tek kişilik odalarında, sıcak sütlerini içip, masal dinleyerek uyuyamayacak olan çocuklar! En çok onların ihtiyacı var iyi ve güvende hissettirilmeye. İlk günden beri çocuklar için hep çok güzel çalışmalar yapıldı alanlarda. Sadece bana, sosyal medyadan onlarca mesaj geldi, “Çocuk etkinliği yapmak istiyorum” diyen uzmanlardan. Haftalık programlar yapıldı.

Hiç bir günü boş geçirmeden, her gün yaratıcı, öğretici ve eğlenceli etkinlikler organize edildi. Çocuklarımız öyle güzel ve hassaslar ki; insan, alanda bir çocukla göz göze geldiğinde, oradan kolay kolay ayrılmak mümkün olmuyor. Tüm yardımseverler, çocuklar için binlerce ürün gönderdi. Bunlar hızlıca alanlara dağıtıldı. Dün ise, gördüğüm manzara beni yine çok mutlu etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda, çocukların online derslerine devam edebileceği bir EBA TIR’ı yapmış. Çocukların tertemiz, sıcacık bir ortamda, kesintisiz internet ile derslerine devam etmelerini sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

Bizİzmir

Bizİzmir isimli dijital platform, bu şehirde yaşayan bizlerin, kentteki tüm etkinlikleri takip edebilmelerini, belediyeden haber almalarını, önemli konularda görüş ve önerilerini kolaylıkla paylaşabilmelerini sağlıyor aslen. Şu yaşadığımız süreçte ise, gönüllülük koordinasyonunda müthiş güzel bir iş yapıyorlar. Alanlarda, gönüllü olarak çalışmak isteyen, 18 yaş üstü, 65 yaş altı herkesi kucaklıyorlar.

Tüm iletişim bilgilerini ve HES kodunu alarak, sisteme girişini sağlıyorlar gönüllünün. Daha sonra merkezlerde bulunan BİZİZMİR masalarındaki görevlilerden yaka kartınızı teslim alarak, alanlarda güvenli bir biçimde, gönüllü çalışmalarına katılabiliyorsunuz. Gönüllü çalışmaları, bir gün önce telefonunuza SMS olarak bildiriliyor. Eğer katılım sağlayabilecekseniz, verilen linke tıklayıp form dolduruyorsunuz. Çağı yakalamış bu sistem beni ziyadesiyle mutlu etti.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder