Deniz Sarıhanlıoğlu İyi hissetme rehberi
HABERİ PAYLAŞ

İyi hissetme rehberi

Sevgili dünlük; çam ağaçları, tarçınlı salepler, vanilyalı kurabiyeler, mağazaların renk renk ışıkları ve durmadan gelen indirim mesajları bize bir şey anlatıyor gibi! Eski yılla son haftamızı yaşayıp, yenisine sarılmak için kapıda bekliyoruz. Peki ne istiyoruz yeni yıldan? Dahası kendimizden ne istiyoruz? Ben; birilerinden beklemek yerine, kendime yenilikler eklemeyi çoktan öğrenmiş biri olarak, size de aynısını tavsiye ediyorum. Öyle laf olsun, satır dolsun diye değil, ciddi ciddi tavsiye ediyorum. Mutlu olmak, iyi hissetmek için kocaman nedenler aramaya da gerek yok! Ben size minik mutluluk nedenleri listeledim. İyi hissetme rehberiyle üç adımda mutluluk garanti; hadi başlayalım.

Haberin Devamı

ESKİ ALBÜMLER

Fotoğraf çekilirken, “Gülümseyin, çekiyorum” derler. Bu da demek oluyor ki, içinde olduğumuz ya da sevdiklerimizin olduğu neredeyse tüm fotoğraflarda gülümsüyoruz. Gülümseme bulaşıcıdır. Gülen birini gördüğünüz anda, yüzünüzdeki kaslar kendini koyuverir.

Bir anda gülümsemeye başlarsınız. Eski albümlere bakmanın böyle bir terapi etkisi olduğunu düşünüyorum. Özlem gidermek, unuttuklarımızı hatırlamak, zamanda yolculuk yapmak ve en önemlisi gülmek için, yılın son haftasında eski albümlere bakmanızı öneririm. İyi hissetmeye başladınız bile...

ANNE TARİFLERİ

Anne tarifleri daima garantilidir. Üstelik ölçüler gramla, gramajla değildir. Çay bardağı, tatlı kaşığı, bir fiske gibi birimlerin kullanıldığı şahane tariflerdir anne tarifleri. Bu tariflerin kökenleri, genelde büyük büyük annelere dayanır. Yüzlerce kez denenmiş, sevilmiş ve aktarılmıştır. Tarif zaman içinde başkalaşabilir, yorumlanabilir ancak temelde hissettirdiği keyif, anı ve mutluluk daima baki kalacaktır.

Annelerimizin poğaçası, kurabiyesi, bayram tatlısı; kokusuyla, damaklarımızda bıraktığı güzelliklerle hayatımızı güzelleştirmeye devam edecektir. İyi hissetmeye ihtiyacınız olduğunda hemen malzemeleri toparlamanızı öneriyorum. Üstelik, fırından çıkan bir anne tarifinin kokusunun, yanında kim varsa onları da mutlu etme özelliği vardır.

Haberin Devamı

PAZAR ALIŞVERİŞİ

Pazar gezmek en bağımlı olduğum keyiflerden biri. Herkesin favori tezgahları vardır. Benimkiler yeşillik ve turşu tezgahları oluyor. Gördüğüm anda hepsini alıp eve taşımak istiyorum. Pazardaki kalabalık ve herkesin ince telaşını izlemek de ayrı keyifli oluyor.

Şimdi bir de yeni yıl üstü, tezgahlar kim bilir nasıl renkli, coşku doludur. Yeni yıl sofralarına taşacak kokular, tatlar, baharatlar, sebzeler, meyveler, peynirler, otlar, salçalar kim bilir nerelerden, binbir emekle taşınıyordur pazar yerlerine. Şimdiden listeleri yapalım ve koşalım en yakın pazar yerine. Sabah gidip rahat rahat gezelim. İyi hissetme garantili.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder