Deniz Sarıhanlıoğlu İzmir'e konan 'Kuşlar'
HABERİ PAYLAŞ

İzmir'e konan 'Kuşlar'

Sevgili Dünlük, bu güzel şehirde nereye baksam, başka şehirlerden gelip İzmir’de mutlu olmayı başarmış hattâ bu mutluluk kaynağına katkı vermiş, güzel, akıllı, becerikli kadınlar görüyorum. Renkliliğimiz, sonsuz hoşgörümüz, neşemiz hep bu çok seslilikten bence... Bugün yine sizi, küçük mutfağında harikalar yaratan genç, aydınlık ve başarılı bir kadınla tanıştırmak istiyorum. Nazlı Kahraman ve onun mutfak serüveni bence oldukça ilham verici.

İZLEYEREK BAŞLADI

Nazlı Kahraman aslen Adanalı. 1982’de Adana’da doğuyor. Sekiz yaşından itibaren ise Adana-İzmir arasında gelip gitmeye başlıyor. Lise ve üniversitede tekstil eğitimi almış. Altı yıl kadar tekstil sektöründe çalışmış. Bununla birlikte, çok küçük yaşlarından itibaren yemek yapan kişileri tutkuyla izliyor.

Haberin Devamı

“Elinden her yörenin yemeği gelen, hepsini de layıkıyla yapan bir annenin son kızıyım” diyor. “Ömrü yettiği sürece mutfakta hep yanındaydım. Sonrasında ondan kalanları devam ettirmek için çabalayıp hem aynı tarifleri onun tadında yapmaya, hem de üzerine kendimce eklemeye çalıştım” diyen Nazlı, 2011’de kızı doğduktan sonra evde geçirdiği süreçte, yemek tarifleri üzerine blog yazmaya başlamış. Sonraki durağı ise Ege TV olmuş. 100 bölümlük bir yemek programında yemek yapmış ve sunmuş.

Bundan sonra tekstil hayatına geri dönmeyeceğine kesin olarak karar verip en sevdiği şeyi yapmak istemiş. Aile ve dostlarından sonra isteyen herkes yemeklerinden tatsın diye küçük bir restoran açmaya karar vermiş. 2017 Şubat ayında büyük bir heyecanla başlayan macerası sürüyor. Onu tanıdığımda, tezgahında günlük, taptaze ve türlü yöreden yemekler vardı.

Beni en çok etkileyen yanı ise saatler boyu yaprak sarmamış, içli köfteler hazırlamamış gibi, gelen misafirlerini hep kocaman gülümseme ile karşılaması. Bu genç girişimci kadına uzun yıllar süreceğine emin olduğum yolculuğunda bol şans diliyorum ama pek de ihtiyacı yok gibi...

URLA JAZZ FESTİVALİ

Bu hafta sonu yine ruhumuz müziğe doyacak. Urla Jazz Festivali; bugün, yarın ve pazar günleri Erkan Oğur, Bülent Ortaçgil, Kerem Görsev, Birsen Tezer, Ricky Ford, Fatih Erkoç gibi değerli caz müzisyenlerini ağırlayacak. Festival; özel dinletiler, etkinlikler ve atölyelerin yanında Urla’nın köklerinden gelen sürprizlerle eşi benzeri olmayan anlar yaşatacak. Cazı hissetmek, cazın geçmişinde bir yol almak için Urla’da bir gezintiye çıkabileceksiniz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder