Deniz Sarıhanlıoğlu İzmirli ağustos böceği
HABERİ PAYLAŞ

İzmirli ağustos böceği

Sevgili dünlük; ağustos geldi bile, yazın son ayı ve en sıcağı. Önümüzde ise kocaman bir bayram tatili var. İçi dışı sıcacık İzmirlilerin büyük bir kısmı, bu uzun bayram tatilini büyük ihtimalle sahillerde geçirecek. Yazlık siteler, plajlar, orman kampları, milli parklar dolup taşacak. Benim önerim; kalabalıktan korkmayın, aksine büyük kalabalıkların neşesinden, enerjisinden kendinize güzellikler çıkarın. Bu arada şehirde kalacaklar için de alışveriş merkezlerinde ücretsiz caz konserleri ve İnciraltı Amfi Tiyatro’da oldukça iyi oyunlar var. Bu hafta size; serin, güzel ve ormana doyacağınız milli parkları öneriyorum, hazırsak başlayalım.

Haberin Devamı

YAMANLAR TABİAT PARKI

Karşıyaka tarafından ulaşımın kolaylıkla sağlanacağı Yamanlar Tabiat Parkı, sıcak yaz günlerinde serin orman yürüyüşleri yapabileceğiniz harika bir yer. Minik bir piknik çantası, pötikareli örtü ve bir termos çay ile keyifli zaman geçirmek mümkün. Çok yakınında Karagöl’e uğramayı unutmayın. Karagöl; ambiyansı, gölün mitolojik hikayesi ve doğal güzelliği ile sizi kendisine hayran bırakacak. Bayram tatilinde uzaklara gidemeyecekler, Yamanlar Tabiat Parkı sizi bekliyor.

TANAY TABİAT PARKI

İzmir’e uzaklığı 80 kilometre olan, Çeşme Ilıca’da bulunan Tanay Tabiat Parkı, Ilıca Plajı’na yakınlığı ile mükemmel bir seçenek. Hem yüzme hem tabiat parkı içinde ağaçlar altında piknik imkanı ile orman ve deniz keyfini neredeyse birarada yaşatıyor. Bu alan içinde pek çok olanak da var. Kır lokantası, büfe, tuvaletler, sağlık birimi, soyunma kabinleri, duşlar, kır evleri ve piknik üniteleri mevcut. Şehir merkezine oldukça yakın bir konumda bulunan Tanay Tabiat Parkı, aileniz ve sevdiklerinizle güzel bir gün geçirmek için iyi bir seçenek.

ÇİÇEKLİ TABİAT PARKI

Çiçekli köye hafta sonları kahvaltıya gitmeye çok alışkın olduğunuzu biliyorum. Ancak köyün içinde yemyeşil ve güzeller güzeli bir tabiat parkı olduğunu biliyor muydunuz? Geniş ormanlık alanı, devasa çam ağaçları ve tertemiz korunmuş ahşap masaları ile neredeyse şehrin içinde keyifli bir yer. Mangal severlerin buraya bayılacağından eminim. Tabi yer bulabilmek için erken saatlerde gitmekte yarar var

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder