Deniz Sarıhanlıoğlu Kaçta buluşalım?
HABERİ PAYLAŞ

Kaçta buluşalım?

Sevgili dünlük, uzun ev günlerimiz sürüyor. Büyük telaşlara girmeden, bilime güvenerek bugünlerin geçmesini beklemek, hepimiz için en iyisi sanırım. Ayrıca evde yapılmayı bekleyen öyle çok iş varmış ki, ben hala tam olarak sıkılacak vakit bulamadım.

Mesela dolap düzenleme işine girdiniz mi? Fazlalıkları ayır, kaybettiğini sandığın bir eşyayı bul, anılarda kaybol, fotoğrafları karıştır, hafıza kartlarını tek tek bilgisayara takıp bak, dolapların içini sil, temizle... Sonra açıp açıp sağladığın düzenle gurur duy. Evde zamanı doğru kullanmak, sadece bugün için değil, yarınlar için de çok yararlı olabilir. Bu günler bitince, evde de iş kalmayınca ne mi yapacaksınız?

Haberin Devamı

Özlediğiniz arkadaşlarınızla, en sevdiğiniz parklarda, restoranlarda, kahvecilerde buluşup güzel günlerin tadını doyasıya çıkaracaksınız. Benim kurmayı en çok özlediğim cümle, “Kaçta buluşalım?” Şimdi düşünüyorum ne güzel bir cümleymiş! Plan yapmak, özgürce sokaklarda olmak, işlerimize koştururken hafta sonu için hayaller kurmak. Ben şimdi size yine evde yapabileceklerinizle ilgili önerilerde bulunacağım ama sahi bugünler bitince kaçta buluşalım?

YEMEK FİLMLERİ

Siz de benim gibi gününüzün büyük bir kısmını mutfakta geçiriyor, taze sebzeleri elinizde tutarken kendinizden geçiyor ve yeni bir tarif duyduğunuzda heyecandan kalbiniz daha hızlı atmaya başlıyorsa, tebrikler siz bir yemek aşığısınız! Gastronomiye olan düşkünlüğüm, beni yıllar önce yemek filmleri ile tanıştırdı. Yaşadığımız bu süreçte gördüm ki, mutfakta olmak kadar, bu filmleri izlemek de bize çok iyi geliyor. Bu sebeple, çok sevdiğim beş yemek filmini sizlerle paylaşmak istiyorum, mutluluk ve keyif hamur gibi kabarsın.

  1. Julia ve Julia
  2. Şef
  3. Çok Pişmiş
  4. Şefin Masası (belgesel)
  5. Aşk Tarifi

ÇAĞLALI CACIK

Çağla badem çıktı. Ağaçlar çiçek açtığında, aralarında gezip dolaşamadık ne yazık ki! Baharın hakkını veremedik bu yıl. Ama baharın nimetlerini, evde sofralarımıza taşıyıp biraz olsun iyi hissedebiliriz. Çağla bademi tuza banıp kıtır kıtır yemeyi çok severiz. Peki ince ince kıyıp, cacık yapmayı denediniz mi? Henüz denemediyseniz, kokusuna da, damağınızda bıraktığı ferahlığa da bayılacaksınız. Nane, sarımsak, tuz ve zeytinyağı eklemeyi unutmayın.

Haberin Devamı

ÇİLEKLİ SALATA

Bizim mutfaklarda hazırladığımız klasik salatalar, sofralarımızın vazgeçilmezi. Peki yeni bir şeyler deneyip, aile üyelerini şaşırtmaya ne dersiniz? Size mis kokulu bir öneri ile geldim. Bolca taze semiz otu yapraklarının üstüne, doğradığınız çilekleri koyun. Tavada bir miktar ceviz kavurun, soğuyunca elinizle ufalayıp çileklerin üstüne atın. Limonlu ve zeytinyağlı sosla servis edin. Eminim çok seveceksiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder