Deniz Sarıhanlıoğlu Küçük pembe bulutlar
HABERİ PAYLAŞ

Küçük pembe bulutlar

Sevgili dünlük, dün sabah camdan dışarı baktığımda, küçük pembe bir bulut gördüm. Her yeni gün bir yeni yolsa, o yolda yürürken işaretlere inanırım ben. Gördüğüm pembe bulutların, o gün iyi şeyler olacağına dair bir işaret olduğunu düşünürüm.

Buna mutluluk oyunu da diyebiliriz. Şimdilerde kış soğuğu başladı ve bu mutluluk oyunlarına çok ihtiyacımız var. Pembe bulutlara da, köpük köpük dalgalı denize de, sahillerin ıslak çimenlerine de çok iş düşüyor.

Çünkü İzmir’in geç gelse dahi kışı, erken kararan havayı, balkonda yemek yiyemeyecek olmamızı kabullenmesi hayli uzun sürüyor. Ben de nerelerden mutluluk çıkartsak üzerine düşündüm. Hadi biraz yakından bakalım.

Haberin Devamı

IHLAMUR, KESTANE, BAL KABAĞI, AYVA

Kışın bir kokusu var mıdır? Ya da kış denildiğinde burnunuzun ucuna hangi koku gelir? Benim en sevdiğim koku, sobanın üstüne atılmış mandalina kabuklarının kokusu. Sizin de zihninizde, kışın da mutlu olunabileceğine dair kokular vardır mutlaka.

Ağır ağır kaynamış, elma kabuklu, limonlu ıhlamur kokusu. Dökme tavada, kuzinede ya da sobada kızaran kestanenin kokusu. Bal kabağının toz şekerler pişerken yaydığı mükemmel koku. Karanfilli şerbetle buluşan ayvanın kokusu.

Ve tabiki yağmurun, toprakta bıraktığı olağanüstü güzel koku. Başka mevsime denk gelse böyle güzel olur muydu bilemiyorum. Üşüyen ellere en güzel ilaç, bir bardak çay. Ve doğanın bu eğlenceli dansına eşlik etmek de bizim elimizde. Hadi oynayın şu mutluluk oyunlarını.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder