Deniz Sarıhanlıoğlu Lütfen şimdi okuma
HABERİ PAYLAŞ

Lütfen şimdi okuma

Sevgili dünlük, istiyorum ki okuyucu, bu yazıyı okumadan önce bir süreliğine hayal kursun. Hayal kurmanın, sonsuz sınırlarında dolaşıp gelsin. Gelecek havası alsın, kendini daha güzel, daha mutlu, daha şanslı hissettiği bir an yaratsın ve yüzündeki gülümseme ile okusun cümleleri. Aslında yaşadığımız her an, hazırlık gerektirir. Başımıza ne geleceğini bilecek değiliz elbette, hazırlık dediğim de, bazen bile isteye, bazen içsel dürtüyle.

Hayatının orta yerine keyifi koymuş insanlar başarıyor bunu. “Hadi” denildiğinde beş dakika içinde hazır olan insanlar. Bir seyahat fırsatı çıktığında, hemen organize olan, detaylarda kaybolmayan, küçük şeyleri dert etmeyen ve inanır mısınız, böyle düşündüğü için çoğunlukla, dert bulmayan insanlardan bahsediyorum.

Haberin Devamı

Bu insanların en sık duyduğu cümle; “Hayat sana güzel.” Üç kelimelik bir cümle, içinde, övgü, yergi, kıskançlık ve itham var. Ben, küçük bir düzeltme yapayım, “Hayat, gerçekten yaşamak isteyene güzel.” Mesela gün batımında, harika bir saat geçirmeyi seçenlere güzel. Bu hafta en sevdiğim günbatımı izleme noktalarını yazayım. Siz seçin.

KONAK PİER

Gökyüzü ve denizin bir olup izlemesi şahane gün batımlarına sahne olan Konak Pier; 1867 yılından 1950 yılları sonuna kadar Gümrük Binası olarak kullanılan Konak Pier, ünlü Fransız mimar ve inşaat mühendisi olan Gustave Eiffel tarafından 1890 yılında tasarlanmış.

İzmir’in tarihi Konak Meydanı’nın yanı başındaki bu özgün yapı, uzun süre Gümrük Binası olarak kullanıldıktan sonra 1960 yıllarında Balık Hali olarak kullanılmaya başlanmış. En büyük hayallerimden biri, bir gün Konak Pier’i, yurtdışındaki örnekleri gibi bir gastronomi pazarı olarak görmek.

BOSTANLI BALIKÇI BARINAĞI

Barınağın içinden geçin. Siz yürürken, size keyfe keder, telaşsız balıkçı teknelerinin pata pat pancar motorlarının sesi eşlik edecektir. Gün ağır ağır batarken siz, mis gibi çayınızı yudumlayın ya da kahvenizi höpürdetin.

Denizin içinde, iyi beslenmiş gürbüz pelikanların sizi selamlamasını izleyin. Bu arada, çok fazla masa yok ama vakitli giderseniz manzaralı bir yer bulmak mümkün. Dışardan istediğiniz yiyeceği getirebilirsiniz. Tek koşul içecekleri, balıkçı kooperatifinin kantininden almak.

Haberin Devamı

ILDIR

Az ötede Ildır. Çeşme’ye doğru giderseniz görmeden geçmeyin. Bu minik kasaba gün boyu, nefis manzaralara ev sahipliği yapıyor. Ama akşam üstü Erythrai arkeolojik ören yerine doğru yürümeye başlar ve sabırlı olup gerçekten üst noktalara kadar çıkabilirseniz, orada sizi madalya töreni gibi bir gün batımın şöleni bekliyor olacak.

Yürüyüş yolu çok keyifli. Ben yine buraya kadar çıkacaksanız, güneşin batış saatini iyi hesaplamanızı ve bir miktar erken çıkmanızı öneririm. Yanınıza mutlaka bir şeyler alın. O saatleri boş geçirmek olmaz. Sırt çantalarınızı doldurun, keyfe hazır olun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder