Deniz Sarıhanlıoğlu Mavi mavi
HABERİ PAYLAŞ

Sevgili Dünlük; yazın elini verdik, kolunu kaptırdık, az kaldı, bitti, bitecek. “Ne kadar çabuk geçti”, “Hiç anlamadık” derken, yapmayı istediklerimizin ne kadarını gerçekleştirdik, hedeflerimiz için gerçekten çabaladık mı, yoksa yanımızdan geçip giden fırsatları görmezden mi geldik bir bakmak lazım. Bir yıl, dört sezon dizi gibi. Birini kaçırdın mı, diğerini anlamak zorlaşıyor. Yani bizim canla başla, dikkatle, istekle, yaşamamız lazım. Neler sevdiğimizi, nerede iyi hissettiğimizi, ne yaparken ruhen iyileştiğimizi anlamak öyle önemli ki! Hem kendimize, hem sevdiklerimize hem de yaşadığımız bu yaşlı gezegene bir faydamız olacaksa, önce bizim iyi olmamız gerekiyor. Temel iyilik seviyesinde olursak, daha güzellerine koşmak için, dizlerimizde derman kalıyor. Ben her an, “Bana iyi gelenler listesi”ne bir yenisini eklemeye çabalıyorum ve her gün yaşadığımız bu güzel şehire yüksek sesle teşekkür ediyorum. Dört bir yanı, mavi mavi sularla çevrili canım İzmir ve çevresinden bu hafta önerilerim, tekneyle gidilebilecek koylar.

Haberin Devamı

Mavi mavi

FOÇA

Karşıyaka tarafından gidilecek en mantıklı lokasyon tabii ki Foça. Foça tekne turları her gün saat 11.00’da Foça sahilinden hareket ediyor, akşam üzeri 16.30-17.00 saatleri arasında limana geri dönülüyor. Foça tekne turu ile görülebilecekler; İngiliz Burnu, Orak Adası, Siren Kayalıkları, Atatürk Adası, eski Fransız Tatil Köyü.

ÇEŞME

Çeşme tekne turlarının eğlencesini duymayan kalmamıştır. Bildiğimiz klasik tekne turlarının aksine Çeşme’de animasyonlu tekne turları çok daha popüler. Saat 10:00’da teknede buluşmayla başlayan programlar, 18:00’de dönüşle tamamlanıyor. Çeşme’de tekne turu ile görülebilecek lokasyonlar; Eşek Adası, Mavi Koy, Mercan Adası, Yeşil Koy.

SIĞACIK

Seferihisar Sığacık, tekne ile gezilebilecek en güzel lokasyonlardan biri. Sığacık Limanı’ndan çıkılan gezide, görmeyi umduğunuzdan çok daha fazla güzellikle karşılaşacaksınız. Sığacık tekne turlarının en sevdiğim yanlarından biri, Papaz Boğazı’nda çamur banyosu yapmak. Sodalı su kaynağı bulunduğundan bu çamurun, cildi güzelleştirdiği söyleniyor. Sığacık’ta tekne turunda görülecek diğer yerler; Harabeler Koyu, Mağaralar Bölgesi, Taş Ada, Akvaryum Koyu.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder