Deniz Sarıhanlıoğlu Mavi sizi çağırıyor
HABERİ PAYLAŞ

Mavi sizi çağırıyor

Sevgili dünlük, hangi gün daha sıcak artık kestiremiyorum. Sanki her gün güneşle akrabalık derecemiz artıyor gibi gelmeye başladı. Kuşun kanadından esen yele bile mutlu olduğumuz günlerden geçiyoruz. Bu durumda her an mavilere koşmak istiyorum. Neyse ki şehrimiz, sonsuz merhameti ve güzelliği ile Ege’nin serin suları tarafından çevreleniyor. Bize de her fırsatta gidip o güzel plajları, koyları keşfetmek kalıyor. Bu hafta size tadını doya doya çıkarabileceğiniz üç tane ücretsiz plaj/koy öneriyorum; hemen başlayalım.

Haberin Devamı

KARABURUN AKVARYUM PLAJI

Karaburun merkezinde Karaburun Belediyesi tarafından işletiliyor Akvaryum (İncirlikoy) Plajı. Nefis denizini tarif etmeme gerek yok çünkü zaten mavi bayraklı. 300 metrelik plaj alanı küçük olduğundan özellikle hafta sonları yer bulmak bir miktar zor ama erken saatlerde gidilirse şans yükseliyor. Tertemiz ve bakımlı oluşu plajın değerini hayli artırıyor. Çocuklar ve ailelerin birlikte keyif yapması için biçilmiş kaftan. Plaja giriş ücreti yok. Belediyenin işlettiği tesisten yeme-içme, şezlong ve şemsiye kiralama imkanı da var.

ESKİ FOÇA HALK PLAJI

Eski Foça’nın tüm sokalarına dolan, deniz havasının kaynağıdır. Soğuk ve temiz suyuna doyum olmaz. Deniz kestanelerinin ara ara yoğun olduğu plaja giderken yanınıza deniz ayakkabısı almanızı öneririm. Etrafında öyle çok yemek içme olanağı var ki ücretsiz plaja sadece deniz malzemelerinizle gidebilirsiniz. Günün her saati keyifli olan bu plajda uzun saatler geçirebilirisiniz. İzmir merkezden, Eski Foça’ya yaklaşık 1 saatlik yolculukla gidebilirsiniz.

EKMEKSİZ PLAJI SEFERİHİSAR

Seferihisar merkeze 8 km uzaklıktaki Ekmeksiz Plajı, soğuk su sevenler için inanılmaz harika bir tercih. Az tuzlu ve berrak suyuyla ormanla iç içe çok keyifli bir plaj. Teos Antik Kenti’nin liman kalıntılarının çevresindeki plaj bu özelliği ile büyüleyici bir ambiyansa sahip. Plajda, kamp meraklıları, karavan sahipleri ve günübirlik çadırlı gelecekler için de özel alanlarının bulunduğu bir işletme var. Temel ihtiyaçlar için de bu işletmeden yararlanmak mümkün. Plajı genç, çocuk ve ailelerin çok seveceğine eminim. İzmir’e 52 kilometre uzaklıkta. Yani yaklaşık 45 dakike süren kısacık bir yolculukla nefis bir koya ulaşmış olacaksınız.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder