Deniz Sarıhanlıoğlu Nasıl özlemişiz
HABERİ PAYLAŞ

Nasıl özlemişiz

Sevgili dünlük, son iki yıldır mücadele ettiğimiz pandeminin ne kadar çok öğretici yanı oldu farkında mısın? Görüyorum ki, elimizin altında diye kıymetini bilmediğimiz pek çok şey, bu hayatın leziz, renkli kremasıymış. Sinema, tiyatro, konser, festival, söyleşi, kongre, spor müsabakaları, piknikler, kamplar...

Hem ruhumuzu besleyen hem fiziken sağlıklı olmamıza büyük desteği olan aktivitelerden çok uzun süre ayrı kalmak, herkesi çok yıprattı. Kimi eksikliğini çok daha yoğun hissederken, kimi geçmişte ne denli bir zenginliği olduğunu fark etti. Sonuç olarak, topluluk içinde yaşayan bizlerin, birlikte eğlenmeye, birbirimizi görmeye, ortak duygularla hareket edip, birlik duygumuzu geliştirmeye çok ihtiyacımız var.

Haberin Devamı

Nasıl özlemişiz

Toplu etkinlikleri çok önemsiyor ve normalleşebilmemiz için en büyük çare olduklarını düşünüyorum. Elbette bu etkinliklere katılım sağlayabilmemiz için, başta aşılarımızın tamamlanmış olması çok önemli. Umarım bilime olan inancımızı yitirmeden; hurafelere, eksik bilgilere, gereksiz telaşlara kapılmadan, eksik aşılar bir an önce tamamlanıp, pandemiden sonsuza dek kurtuluruz. İşte o zaman, çok özlediğimiz her şeye yeniden kavuşuruz. Bu hafta Bergama’da harika bir festival var. Size ondan bahsetmek istiyorum.

BERGAMA TİYATRO FESTİVALİ

Bergama’yı ne kadar çok sevdiğimi bilirsiniz. Sokakları, yemekleri, insanları sımsıcaktır. O güzel sokakları, bu hafta sonu şahane bir festival sarmalayacak. Üç senelik aranın ardından, bu yıl ikincisi düzenlenen Bergama Tiyatro Festivali’nde, ulusal ve uluslararası 25 oyun sahnelenecek.

Ulusal ve uluslararası toplulukları sanatseverlerle buluşturacak festival, 26 Ağustos’ta başladı ve 29 Ağustos’ta sona erecek. Direktörlüğünü Öner Eren Arıkan’ın üstlendiği festival programı, uluslararası oyunların yanı sıra yerele de imkan tanımak, amatör-profesyonel tiyatroların sektörleşme sürecine katkı sağlayacak bir ortam yaratmak, sosyal kültürel yaşama erişim hakkı tanımak, çocukların ve gençlerin katılımını artırmak gibi dört temel konu göz önünde tutularak hazırlanmış.

Haberin Devamı

Katılımcıları, Bergama’nın simgeleşmiş mekânlarında özel bir seyir deneyiminin yanı sıra paneller ve atölyelerle dolu bir program bekliyor. “Sahnesinden”, “Dünyadan”, “Bergama’dan”, “Bölgeden”, “Çocuklar İçin”, “Festivale Özel” ve “Yan Etkinlikler” olmak üzere yedi başlıkta seçkiler, atölyeler, paneller katılımcılarla buluşacak.

“Sahnesinden” başlığı altında; Bir Baba Hamlet (Baba Sahne), Demiryolu Hikâyecileri (Kumbaracı50), Fü (Tiyatro Terminal), Herkes Kocama Benziyor (Kadıköy Emek Tiyatrosu), İşgüzar Bir Tekerrür (Tiyatro Peron), Sesin Resmi (Dot Tiyatro), Taşıdıklarımız (Çıplak Ayaklar Kumpanyası), Vahşet Tanrısı (DasDas) oyunları festival süresince izlenebilir. “Dünyadan Seçkiler” başlığı altında; Mandala-David Somlo (Macaristan) ile Petite MÈcanique Humaine-Cie Kontamine (Fransa), bu yılki festival programında yer alıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder