Deniz Sarıhanlıoğlu Neşeli olmakta ısrarcı bir kuş
HABERİ PAYLAŞ

Neşeli olmakta ısrarcı bir kuş

Sevgili dünlük; depremdi, seldi, bitmeyen pandemiydi derken, bir haftayı daha geride bıraktık. İzmir’de artık bahara ve getireceği güzel haberlere, çok ihtiyacımız var. Yaşadığımız tüm olumsuz süreçlerden etkilenenlere, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Böyle olduğunda, en azından kendimi iyi hissetmek için pozitif düşünmeyi seçiyorum. Bu sabah uyandığımda, bahçemin ağaçlarından birini eline geçirmiş ve neşeli olmakta ısrarcı bir kuşla selamlaştım. Öyle güzel ötüyordu ki aklıma, tatlı bir bahar gününü getirdi. Bugün hava 19 derece, mis gibi bir hava var. Böyle olduğunda, içime bir ferahlık geliyor. Sanki gökyüzü iyi şeylere vesile olacak gibi, “Siz de çıkın bir yürüyüş yapın, izin veriyorum” der gibi geliyor. “Ee peki nerelerde yürüyelim” derseniz, manzarası keyifli yürüyüş rotalarımı hemen listeliyorum sizin için.

Haberin Devamı

BALÇOVA TERAPİ ORMANI

Balçova’da yaşayanların çok şanslı olduğunu düşünen sadece ben değilimdir sanırım. Her geçişimde bayılırım o yemyeşil çamlarla kaplı semte. Peki daha önce Balçova Terapi Ormanı’nı duymuş muydunuz? Henüz keşfetmemiş olanlar için, birkaç bilgi vermeliyim. Girişi ücretsiz. Yürüyüş parkuru olarak, çok kolay bir parkur olduğu söylenemez. Dik yokuşlara sahip noktaları var.

Hatta ilk 500 metresi en zor kısmı diyebilirim. O kısmı geçtikten sonra, daha kolay bir yürüyüş parkuru sizi bekliyor. Oturup dinlenebileceğiniz bank ve etrafında çeşmeler var. Biraz daha ilerledikten sonra, piknik masaları ve körfez manzarası ile karşılaşacaksınız. En üst noktada ise eşsiz baraj manzarasını izlemenin keyfi bambaşka. Her zaman önerdiğim gibi, sırt çantanızda küçük bir termosla kahve ve sandviç tarzı atıştırmalık bulunması en güzeli.

Doğanın sesini dinlemek, fotoğraf çekmek, gürültüden ve kalabalıktan uzaklaşmak için mutlaka Balçova Terapi Ormanı’na gitmelisiniz. Buraya gitmek için özel araç şart değil. Tek yapmanız gereken, Fahrettin Altay’dan belediye otobüsüne veya minibüse binmek. Yaklaşık 15 dakikalık kısa bir yolculuğun ardından, Balçova Termal Otel’e giden caddenin başında inebilirsiniz. Sonrası bolca keyif.

Haberin Devamı

VİŞNELİ NİF DAĞI

Tatlı tarifi vereceğimi düşünmüş olabilirsiniz ancak başlıkta olduğu gibi, yine bir yürüyüş rotasından bahsetmek istiyorum size. İzmir’in en yüksek ilçelerinden biri olan Buca’da bu rotamız. Doğusunda Nif Dağı var. Buca’ya bağlı pek çok dağ köyü bulunuyor ve bu köylerin konumlandığı bölgenin tam arkası, Kemalpaşa Torbalı oluyor.

Bu rotalarda; küçük tepeler, ormanlık alanlar ve nefis küçük dereler var. Önerdiğim rota, dağ geçitlerinden biri olan Buca’nın Kırıklar köyünden, Kemalpaşa’nın Vişneli köyüne doğru ulaşan Manasır Boğazı geçişi. Belenbaşı, Kırıklar, Doğancılar, Dağ Kızılca ve Vişneli köyleri yukarıda sözü edilen rotaya en yakın yerleşimler. Köylerden geçerken, kayrak taşından yapılmış evler ve duvarlar görmek mümkün.

Yürüyüş sevenler için sık kızılçam ağaçları ve kireç taşı kayalıkları ile karşılaşmaları kaçınılmaz olacaktır. Bu rotalar içinde erken baharı yaşamak çok keyifli. Bütün rotayı tamamlayamasanız bile, Buca sırtlarına konumlanmış bu harika köy yollarını mutlaka görmelisiniz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder