Deniz Sarıhanlıoğlu O da seviyor!
HABERİ PAYLAŞ

Sevgili dünlük, dün sonbaharın tatlı dinginliğini sonuna dek varlığımda hissettiğim bir gün oldu. Tıpkı üzmeyen insanlar gibi, üzmeyen havaları da çok seviyorum. Zaten benim gibi gezmeyi çok sevenler Allahtan daha ne ister? Güzel, tatlı, sakin havaların gerçekten de büyük hayranıyız. Ve bu vesile ile bir kez daha dört mevsim, yüzünü şehrimizden esirgemeyen güneşe huzurlanızda teşekkür ediyorum.

İzmir ile aramdaki aşkın en güzel yanı ne biliyor musunuz? Aşkımız karşılıklı, hissediyorum, o da beni seviyor. Sevmese neden bu güzellikleri sunsun bana, neden yollarıma hikaye dolu binalarını çıkarsın, neden durup dururken pırıl pırıl deniziyle günümü şenlendirsin? Bu küçük mutluluk oyununda yalnız olmadığımı biliyorum ve size bu şehrin güzelliklerinden haberdar etmeye devam ediyorum. Bakalım yeni neler var?

Haberin Devamı

ANTİKACILAR ÇARŞISI

Kemeraltı harikalar diyarını sevmeyen var mı? Valla ben işim olmasa da arada gider gezerim. Bir hafta görmesem özlüyorum. Geçtiğimiz günlerde yine güzel bir haberle çok mutlu oldum, koşarak gittim. Kemeraltı balıkçılar sokağının dibindeki tarihi bedestene Kemeraltı Antikacılar Çarşısı açıldı. Tertemiz iki katlı bina, muz ağaçlarıyla, dev saksılarda ortancalarla donatılmış, girer girmez içi açılıyor insanın.

İzmir’de eli yüzü düzgün antika işi yapan otuz kadar işletme tarihi bedestende biraraya gelmiş ve ortaya tadına doyulmaz bir işbirliği çıkmış. Benim gibi eskinin, nostaljinin, antikanın sevenleri için gezmesi nefis bir alternatif olmuş. Eski saatler, mobilyalar, plaklar, oyuncaklar, film afişleri ve daha sayamayacağım pek çok güzellik birarada. Sadece bir kez gidip görmelik değil, ara ara uğrayıp rafların arasında kaybolmak şimdiden kesin gibi görünüyor. Duyduğum kadarıyla arada bir mezatlar da olacak. Bu eğlenceli etkinlikleri de tabiki sizinle paylaşacağım.

KAHVE FESTİVALİ

Güzel şehrimin sokakları, denizden esen meltemle yine kahve kokacak. Türkiye’nin en büyük kahve festivali olan İzmir Kahve Festivali 4. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Festival her sene olduğu gibi, bu sene de daha fazla kahve, firma, atölye ve eğlence vaat ediyor ve 2019 yılına güzel bir iz bırakmaya hazırlanıyor. Her yıl daha da güzelleştiğine inandığım kahve festivali, bugün, yarın ve pazar günü İzmir Arena’da gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Bu yılki teması ise ‘Uzay’ olacak. Loc Festivals, festivalin maskotu olan meraklı keçinin uzay macerası ile festival kavramını uzaya çıkarmayı hedefliyor. Çoban Kaldi’nin meraklı keçilerinin kahve meyvesini tesadüfen yemesi ve enerji patlaması yaşamaları, dünyayı daha enerjik bir yer yapan güzel tesadüf oldu. Keçiler arasından seçilen festivalin dahi, kaşif üyesi uzayda edindiği üstün zekasını kahveye aktarmak için festivale geliyor. 2016 yılında 80 firma ve 18 bin 236 ziyaretçi ile birincisi düzenlenen festival, ikinci senesinde firma ve ziyaretçi sayısını ikiye katlamış, 2018 yılında üçüncü senesinde 38 bin 427 resmi ziyaretçi ile rekor kırmıştı.

Her yıl grafiğini katlamayı başaran festivalide bu yıl gerek firma bazında gerekse ziyaretçi bazında çok daha büyük bir artış bekleniyor. Hiç şüphesiz ki bu artışta birbirinden ünlü sanatçıların konserleri, performansları da etkili olacak. DJ ve dans gösterileri eşliğinde Ersin Show’un sunumu ve şovları ile öğlen 12.00’den gece 24.00’e kadar sürecek olan festivalde bu yıl Norm Ender, Yüksek Sadakat, Can Bonomo konserleri yer alacak. Ayrıca Biraders, Başıbozuk, Hakan Doğanay, Melike Erbey, Sonraki İstasyon ve Sinestezi gibi birbirinden aktif gruplar ile birlikte sahneden enerji hiç eksik olmayacak. Eğlence ve kahvenin birarada olduğu festivali pas geçmeyiniz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder