Deniz Sarıhanlıoğlu Öğrenci ruhu
HABERİ PAYLAŞ

Sevgili dünlük, dün çok sevdiğim bir semtte Bornova’daydım. Öğrencilik ruhunun sarıp sarmaladığı Bornova orta yerindeki güzeller güzeli park, irili ufaklı kafeler, güzel köşklerin bahçelerinde yapılan neşeli sohbetler ve daha pek çok güzellikle ben de kendimi 20 yaşında gibi hissettim.

Bu güzel semtte tadılacak lezzetlerin peşine düştüm ve bir semt üç lezzet Bornova için kolları sıvadım. Hava sıcaktı ama heyecanımız yüksekti. Yürüdükçe sürprizlerle karşılaşıyor ve her birini yazmak için sabırsızlanıyordum.

Haberin Devamı

UZUN KUYRUKLAR

Boyoz, gevrek, kumru her birinin gönlümüzdeki yeri ayrı. Sabah saatlerinde hepimizin güne başlayabilmesi için iyi bir motivasyona ihtiyacı var. Hızlıcada olsa bir fırından lezzetli bir kahvaltılık alıp yola devam etmek iyi geliyor.

Bornova’da gittiğim bir fırında, alıştığımız bu lezzetlerin yanı sıra poğaça formundaki bir boyozun içine kaşar peyniri ve domatesle satılıyor. Alternatif olarak oldukça lezzetli.

Sabah saatlerinde fırın önünde civar semtlerden gelenlerin de olduğu uzun kuyruklar oluşuyor. Hem fiyatı makul, hem doyurucu hem de lezzetli. Bornova’da kime sorsanız kolayca bulabilirsiniz.

MAKARNA, PİLAV, TAVUK

Evde nefis yemek pişiren ailelerinden uzak öğrencilerin tahmin edeceğiniz üzere, dışarda yemek yeme ihtiyaçları çok fazla oluyor. Bütçe kısıtlı, talep çok. Karbonhidrat ve protein oranı yüksek, doyurucu ürünler ön plana çıkıyor.

Görüyorum ki, menüleri makarna, mantı, tavuk ve pilav taçlandırıyor. Tabiki, peynirli, mantarlı, domatesli ve daha bir çok tercihi ile uygun fiyatlı seçenekleri ile sunuluyor. Ben de bu makarna deneyimini, öğrencilerin yoğunlukla tercih ettiği tatlı bir cafede yaşıyorum.

Kocaman bir tabak makarna, bol domates sosu ve rendelenmiş peynir ile geliyor. Fiyatı 12 lira ve çok lezzetli. İşin güzel yanı, dünyanın en basit yemeğinin insanı aşırı derecede mutlu etmesi.

Hem işletme sahipleri hem çalışanlar da bu gençlik coşkusundan nasiplerini almışlar. Öyle tatlı bir hizmet anlayışları var ki, gerçekten büyük keyif alarak ayrılıyorum mekandan.

Haberin Devamı

TAPTAZE TÜRK KAHVESİ

Neredeyse bütün günümü geçirdiğim Bornova’da mutlulukla gözlemlediğim bir konu da hayatın evlerden sokağa taşması. Bu güzel birliktelik ruhu ile mekan sayıları her geçen gün artıyor.

Bornova meydana açılan sokakların birinden nefis kahve kokusu alıp oraya doğru yürüyorum. 1968 yılından beri hizmet veren bir kahveci buluyorum. Kahve çekirdeklerini özenle çekip, kavuruyorlar.

Taze kahve kokusu sizi öyle bir içine çekiyor ki, hemen bir kahve içmek istiyorum. Önceleri sadece kahve ve türevlerinin satışını yaparlarken şimdilerde üç dört masa ile küçük bir kafe olarak da hizmet vermeye başlamışlar.

Gelen sunum oldukça özenli, fiyatlar tüm semtte olduğu gibi uygun. Yorgunluğumu orada bırakıyor ve Bornova’dan güzel keşiflerle ayrılıyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder