Deniz Sarıhanlıoğlu Önümüzdeki baharlara bakacağız
HABERİ PAYLAŞ

Önümüzdeki baharlara bakacağız

Sevgili dünlük, ömrümüzün bir baharını verdik mi virüs salgınına? Verdik. Eriğin, kirazın çiçeğini ağaçtan görmeden, pazar tezgahında buluştuk mu? Buluştuk. Uzayan günün, geç batan güneşin tadını sahilde çıkarabildik mi? Çıkaramadık. Peki ne mi yapacağız? Hatalarımızdan ders çıkaracağız, daha iyi çalışacağız ve önümüzdeki baharlara bakacağız. Önümüzde, tıpkı ardımızda bıraktıklarımız kadar güzel baharlar olacak.

Çünkü bahar bizim kalbimizde. Yaşadığımız her günü bahara çevirmek de bizim elimizde. Yine size minik mutluluk önerilerim olacak, umarım iyi gelir.

Haberin Devamı

SARDUNYA

Sardunya yaprağının kokusu, beni zihnimde bir tatile götürüyor. Ege köylerinden birinde, şıkır şıkır denize karşı bir bankta oturuyorum yanımda koca bir saksı sardunya. Bayılıyorum bana güzel hayaller kurduran şeylere. Tam bu sebeple, iki kök sardunya aldım.

Yarın saksılara ekip can suyu vereceğim. Sonra hep gözümün gördüğü bir yere koyacağım. Ateş kırmızısı çiçekleriyle, üstündeki pıtrak tohumlarıyla, kadifemsi yapraklarının suladıkça coşan kokusuyla mutlu olacağım. Hadi siz de kendinize sardunya hediye edin. Beyaz, pembe, kırmızı, mor sardunya. Balkona, bahçeye ya da sadece pencerenin önüne. Bana iyi geldi, size de gelecek.

FINDIK LAHMACUN

Tarsus’a bir süre daha gidemeyeceğimiz aşikar. Peki o nefis fındık lahmacunu özlediysek evimizde yapamaz mıyız? Taş fırında pişiremeyiz belki ama kendi fırınlarımızda ona yakın lezzetler yakalayabiliriz. Tarif benden, Tarsus’a gitmiş gibi tadını çıkarmak sizden. Evdekilere havanızı atmayı unutmayınız.

İç Malzemeleri:

  • 400 gr kuzu kıyma,
  • 1 küçük kuru soğan,
  • 4 dal yeşil soğan,
  • 2 adet domates,
  • 3 diş sarımsak,
  • 1 demet maydanoz,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası,
  • 1 tatlı kaşığı karabiber,
  • tuz.

Hamur malzemesi:

  • 1.5 su bardağı ılık su,
  • 1.5 tatlı kaşığı instant maya,
  • 1 tatlı kaşığı şeker,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • Aldığı kadar un.

Yapılışı: Önce hamurumuzu yoğurup dinlenmeye alacağız. Hamur yoğurma kabınıza ılık su şeker ve mayayı alın, azar azar unu ekleyin, tuzunu da koyup ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir yerde dinlenmeye bırakın (ortalama 45 dk). İç harcın sebzesini mümkün olduğunca küçük doğrayın.

Tahtanızın üzerine kıymayı alın; sebzeleri, salçayı, karabiber ve tuzunu ekleyip kıyarak hepsini karıştırın. Mayalanan hamuru, tezgahı unlayıp tekrar 2-3 dk yoğurun, hamuru açabileceğiniz büyüklükte bezelere ayırın. İlk bezenizi tezgahı unlayarak 2-3 mm kalınlığında açın, ağzı geniş su bardağı ile küçük küçük yuvarlaklar çıkarın (kalan bezeleri de bu şekilde hazırlanacak).

Haberin Devamı

Fırın tepsinize yağlı kağıt serip üzerini unlayın bardakla çıkardığımız yuvarlakları aralıklı olarak dizin. Üzerlerine 1 tatlı kaşığı lahmacun içinden koyup kaşığın tersi ile yayın. 250 derece kızgın fırında pişirin. Üzerinin malzemesi pişmişse fırından çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder