Deniz Sarıhanlıoğlu Şehrimin renkleri
HABERİ PAYLAŞ

Şehrimin renkleri

Sevgili dünlük, bu hafta şehirde birbirinden güzel etkinlikler var. Renklerin çeşitliliği, müzik, sanat, çevre duyarlılığı, gastronomi! Tüm bunlar şehrimize öyle çok yakışıyor ki, ben hayata ve geleceğe dair bolca umutlanıyorum. Her birimizin ihtiyacı olan motivasyon için hayatın bir yerlerinden tutmak gerekiyor. Öğrenmenin ve bilgi paylaşmanın gücü, bizi zenginleştiriyor. Yapacak çok şey var; böyle zamanları çok seviyorum. Sizlerle de paylaşmak istiyorum.

SEFARAD KÜLTÜR FESTİVALİ

İzmir’e ait Sefarad kültürünün tanıtıldığı festivalde, kentin mirasına sahip çıkmak ve bu mirası dünyaya açmak için birçok farklı mekanda etkinlikler var. 28 Kasım’da rehberler eşliğinde sinagoglar gezisiyle başlayacak festivalin açılış töreni, 29 Kasım’da Barbara Yoaf’ın Etz Hayim Sinagogu’ndaki ‘Bat-Mitzva’ sergisiyle gerçekleşecek.

Haberin Devamı

30 Kasım’da, Sinyora Sinagogu’nda Dr. Siren Bora’nın ’Birinci Juderia Eski Yahudi Mahallesi’ konulu söyleşisi ve Birol Üzmez’in ’Kortijolar’ adlı fotoğraf gösterisi ile devam edecek festivalde, 1 Aralık’ta Nesim Bencoya’nın ’İzmir Yahudi Kültür Mirası Projesi’ sunumu var. Aynı gece Portekiz Sinagogu’nda, ’Kültür Mirası Girişimleri’ Pecha Kucha Akşamı yer alacak.

2 Aralık’ta Sinyora Sinagogu’nda Prof. Dr. Mine Tanaç ile ”İzmir’de Sefarad Mimarisi ve Sinagogları” söyleşisinin ardından, Portekiz Sinagogu’nda Rembetiko efsanesi Roza Eskinazi’yi konu alan ’Benim Tatlı Kanaryam’adlı bir film gösterimi gerçekleşecek. 3 Aralık’ta Sara Pardo’nun ”Ortaçağ’da İspanya ve Portekizli Sefaradların Bilime Katkıları” konulu söyleşinin yapılacağı festival, 4 Aralık’ta Etz Hayim Sinagogu’ndaki ”Selanik’ten Sefarad Şarkıları” konseri ile sürecek.

5 Aralık’ta, Hevre Sinagogu’nda gerçekleşecek ”İspanya’dan Osmanlı’ya Esintiler” adlı konserlerde; Ulrich Mertin, Nermin Kaygusuz ve Serdar Somuncu, Osmanlı döneminde Yahudi ve Türk bestekarların eserlerine yer verecek. 6 Aralık’ta ise Etz Hayim Sinagogu’nda Hanuka Bayramı için mum yakma töreni düzenlenecek. Aynı akşam kemanda İsabelle Durin ve piyanoda Michael Ertzschel, ’İbrani Romantizmi’ adlı bir konserle festivalin kapanışını yapacak.

Haberin Devamı

İZMİR KISA FİLM FESTİVALİ

Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, ilk kez 2000’de düzenlendi ve o günden bu yana Türkiye’nin en önemli kısa film festivallerinden biri oldu. Festivalin, İzmir’in tek sinema festivali olma özelliği büyük önem arz ediyor. Her yıl uluslararası ve ulusal kategorilerde kurmaca, belgesel, deneysel ve animasyon dallarındaki kısa filmlere ’Altın Kedi Ödülleri’ veren festival, yurt dışından ve Türkiye’den sinema dünyasında önemli ve isim yapmış kişileri jürisine davet ederek, kısa filmin gelişimi açısından rekabete dayalı bir canlılık da getiriyor.

Yarışmalı bölüm dışında, Türkiye ve dünyadan özenle seçilmiş filmler sinemaseverlerle buluşturuluyor. Film gösterimleri; paneller, söyleşiler, sergiler ve çeşitli etkinliklerle de destekleniyor. Bu açıdan Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, seyirciyle en fazla kaynaşan, kitlelere en başarılı biçimde ulaşankısa film festivali olma özelliğini de koruyor. Film gösterimlerinin önemli bir kısmı, filmlerin ekip ve oyuncularının da katılımıyla gerçekleşiyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder