Deniz Sarıhanlıoğlu Sömestir günlükleri
HABERİ PAYLAŞ

Sömestir günlükleri

Sevgili dünlük, bakınız okullar tatil oldu bile. Şimdi iki hafta boyunca çoluk çocuk hepimiz plan program peşindeyiz. Üstelik, biz İzmirlilerin termometresi doğuştan sıcağa ayarlı, yani bizi biraz zor günler bekliyor. Öncelikle, bizim kış nedir tam olarak anlayamayan zihinlerimize, acilen, “gerçekten kalın kazak nedir?” “Atkı, boyuna nasıl sarılır?” “Eldiven nereden satın alınır?” gibi konularda eğitime ihtiyacımız var. Zira bu konulara kesinlikle hakim değiliz. Şu aralar en büyük sorunumuz, balkonda oturamamak mesela. Evde nasıl vakit geçirilir bilmiyoruz ki! Kışı atlatıp bahara kavuşmak hepimizin hayallerini süslüyor. Peki bu üşüme halinin, keyife çevrilme olasılığı var mıdır? Bu hafta önerilerim özellikle sömestir sebebiyle bu yönde olacak.

Haberin Devamı

BOZDAĞ

Ödemiş Bozdağ, İzmir’e en yakın kayak merkezinin de olduğu doğa harikası bir yer. Her yıl düzenli ve yoğun kar yağışı alması çok kıymetli. “Ya gider kar göremezsem?” demeye hiç gerek yok. Sadece dikkat etmeniz gereken çok önemli bir konu var; aracınız mutlaka kar lastikli ve kar zincirli olmalı.

Bölgede, jandarma denetimleri oldukça iyi yapılıyor. Kış önlemleri alınmamış bir araçla, yola devam etmenize kesinlikle izin verilmiyor. Bozdağ çevresinde irili ufaklı oteller var; konaklama yapmanızı da öneririm, sabah karlı bir manzaraya uyanmak gerçekten çok keyifli oluyor. Mart ortalarına kadar kar görmek mümkün, telaşa gerek yok.

Sömestir günlükleri

SPİL

Spil dağı, kardeş şehrimiz Manisa’ya bağlı ve biz İzmirlilerin her mevsim, doğayla bütünleştiği harika bir yer. Elbette kışın, yüksekliği ve konumu sayesinde en çok kar yağışı alan bölgelerden biri oluyor. Spil Tabiat Parkı içinde kiralanabilen bungolov evler mevcut ama sayıları az olmamasına rağmen, ilginin yüksek olması sebebiyle rezervasyonları çok önceden yaptırmak gerekiyor.

Sadece gidip biraz zaman geçirmek isteyen ve ilk kez gidecek olanlar için önerim, elbette gerçek anlamda sıkı giyinmeleri. Yanınıza; sıcak su torbası, termosla sıcak içecekler; yedek çorap, atkı, bere ve eldiven almaları. Tüm önlemler alındığında keyifli bir gün geçireceğinizden hiç şüphem yok.

Haberin Devamı

Sömestir günlükleri

KARAGÖL

Hem göl, hem dağ, hem orman, hem kar! Ben daha ne diyeyim sevgili İzmirliler! Karagöl benim yaz-kış en sevdiğim rotalardan biri. Üstelik şehir merkezine çok yakın ve yolları da oldukça güzel. Tüm önlemlerinizi alıp gidin. Havanın temizliğini, güzelliğini içinize çekin.

Sıcak bir şeyler içip, müzik dinleyip, gölün üzerine düşen ağaç dallarının gölgesini izleyin. Karagöl bu mevsim size, en güzel anları sunmaya hazır. Bazen bu şehirde yaşarken, ne kadar şanslı olduğumuzu unutuyoruz ama ara ara kendimize hatırlatmamız gerek. Bunun için Karagöl size çok iyi gelecek. Şimdiden keyfiniz bol olsun.

Sömestir günlükleri

Sıradaki haber yükleniyor...
holder