Deniz Sarıhanlıoğlu Taş sokaklara taşan nefis kokular
HABERİ PAYLAŞ

Taş sokaklara taşan nefis kokular

Sevgili dünlük, bir İzmir klasiğidir mayıs sonu başlayan sıcağın, ağustos ortasından bir farkı yoktur. Neyse ki güneş enerjisiyle çalışan bir şehriz. Hele benim gibi seyahat ve yemeğe aşıksanız; tebrikler, yıllık bolluk bereket günlerine hoş geldiniz! Ben bu hafta sonu hem şehrimin gastronomi mirasının, hem de yepyeni mutfak trendlerinin takipçisi olarak Alaçatı’dayım. Tasting Alaçatı’da taş sokaklara taşan nefis kokuların peşinde.

TOPRAĞINI KORU

Tasting Alaçatı’nın dördüncüsü bu yıl 27-29 Mayıs tarihleri arasında ‘Toprağı Koru’ temasıyla yapılıyor. Toprağın, suyun ve yerel ürünlerin ne denli kıymetli olduğunu çok daha iyi anlamamız gereken bir dönmedeyiz. Görenleri büyülen güzellikteki Ege’nin bu yarımadasında, Alaçatı’nın köy içinde ve çevresindeki doğal platolarda gerçekleşen Tasting Alaçatı, Alaçatılı işletmelerin ev sahipliğinde üç gün devam ediyor.

Haberin Devamı

Bölgenin en özel mekanlarında, birbiri içinde eriyen gurme lezzetler, sohbetler, etkinlikler, workshoplar, müzik, sanat, macera dolu keşifler ve yeni deneyimler sunuyor. Ancak Tasting Alaçatı’ya katılım için mutlaka rezervasyon gerekiyor çünkü küçük mekanlarda katılımcı kişi sayısı sınırlı oluyor, ücretli de ücretsiz de etkinlikler bulunuyor.

Sürpriz yemeklerin tadına bakmak, çok özel workshoplar deneyimlemek, ilginç etkinliklere katılmak ve Alaçatı’nın tadını doyasıya çıkarmak için Tasting Alaçatı programınızı önceden planlamanızı öneririm. Gustosuna düşkünler, keşfetmeyi sevenler, gastronomi çevreleri, önde gelen şefler, yerli üreticiler, işletmeciler, tedarikçiler ve halk her yıl Alaçatı’da bir araya geliyor ve global bir yaşam deneyimini sürdürülebilir kılmayı hedefliyorlar.

Taş sokaklara taşan nefis kokular

Böylece bölgenin doğal güzelliklerini ve lokal işletmeleri ön plana çıkararak, Ege’nin yerel ürünleri ve üreticileriyle yeme-içme kültüründeki önemini artırmaya ve sürdürülebilir turizme katkı sağlamaya çalışıyorlar.

Ayrıca Yerli Üreticiyi Destekliyoruz Platformu ile yerel üreticilerimizin baş tacı edildiği bir etkinlik bu. Yerel üreticilerin alın teri, emekle; büyük bir sabır ve özenle yetiştirdikleri lokal sebze ve meyvenin sürdürülebilir gelişimine yönelik destek sağlamayı hedefliyorlar.

Haberin Devamı

GASTRO DİPLOMASİ

Ücretsiz etkinliklerin içinden bir örnek; ‘Gastro Diplomasi’ söyleşisi. İçeriği; gıdadaki tek tipleşmeden kurtulup mutfak kültürümüzü zenginleştirmek için toprağın dokusunu korumanın önemi. Gastrodiplomasi yoluyla ülkelerin özellikli yemekleri, bunların ait oldukları yöreler ve ülkenin kendisi dünyada bambaşka boyutlarla nasıl tanıttığını gösteriyor.

Soli Özel, İzmir Ticaret Borsası’nın katkısıyla devletlerin ülkelerine gelen konuklara yerel mutfaktan yemekler sunmaları anlamına gelen ‘Gastro diplomasi’ yi anlatıyor. Katılım ücretsiz, yer Köşe Kahve, kayıt için; 0 530 312 93 21.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder