Deniz Sarıhanlıoğlu Tebrikler siz kazandınız
HABERİ PAYLAŞ

Tebrikler siz kazandınız

Sevgili dünlük, yeni yılın ilk gününden selamlar hepinize. Bugün yepyeni bir yıla başladık. Ardımızda bıraktığımız yılda (adını bile vermek istemiyorum) pek çok tatsızlık yaşandı. Elbette pandeminin hemen bitmesini beklemiyoruz. Ancak yaşadığımız ilk şok hali, evlere kapanmamız, bizleri derinden sarstı. Daha acısı, sevdiklerini kaybedenler, işlerinden olanlar oldu. Şimdi ise yerden kalkıp, üstümüzü başımızı temizleyip, denizin üstünde beliren mavi ufuk çizgisine doğru, güzel bir şarkı eşliğinde, ağır çekimde yürümek.

Haberin Devamı

Tüm felaket filmlerinin finalinde olduğu gibi. Bu yıldan güçlenerek çıkmak öyle kıymetli ki! Yaşadıklarından ders alanlar, sevdiklerine daha da sıkı sarılanlar, sağlığının kıymetini anlayanlar, işinden şikayet etmekten vazgeçenler, tebrikler siz kazandınız. Kötü günler geride kalacak ve siz çok daha mutlu bir hayatı kucaklayacaksınız. Bu yılın daha iyi geçmesi için alınacak yeni kararlar listesi hazırladım kendime. Sizinle de paylaşmak istedim, belki hep birlikte yaparız.

SAHİP OLDUKLARINIZI DÜŞÜNÜN

“Neyim yok?” demeyi bırakıp, sahip olduklarınızı düşünün. Gerekirse, oturup alt alta yazın. Ne kadar çok şeye sahip olduğunuzu görünce, siz bile şaşıracaksınız. Tebrikler, şükür etmeye başladınız bile.

MOLA VERİN

Sadece çalışırken mola veririz. Oysa mola verilecek öyle çok konu ve durum var ki! Örneğin üzerinize yapışmış ve kurtulamadığınız gereksiz sorumluluklara mola verin. Bırakın biraz da paydaşlarınız üzerine düşeni yapsınlar. Onlara izin verin.

ÖZÜR DİLEYİN

Elbette önce, hata yaptığınızı fark etmeniz gerekir. Farkındaysanız da özür dilemek size harika hissettirecektir. Özür dilemek, zayıflık ya da eksiklik değildir. Aksine öyle yüce bir eylemdir ki, yastığa başınızı koyduğunuzda, daha rahat bir uyku uyur ve mis gibi uyanırsınız.

HAYAL KURUN

“Hayallerim gerçekleşmiyor!” diye, hayal kurmaktan vazgeçmeyin. Hayalsizlik, kadersizlik gibidir. Gidecek yol bulamazsınız. Hayal etmekten, hedef koymaktan ve hayaliniz için çalışmaktan asla vazgeçmeyin.

SEVMEKTEN KORKMAYIN

Ya sever de sevilmezsem diye korkar çoğu insan. Oysa sevilecek bir şey buldun mu, seveceksin onu. Karşılık beklemeden sevmek, insanın ruhunu güzelleştirir. Küçük bir sır verecek olursam; sevmekten korkmayanlar, çok seviliyorlar!

Haberin Devamı

GÜLÜMSEYİN

İçten bir gülüşün çözemeyeceği sorun bilmiyorum. Telefonda konuşurken dahi gülümsemeye özen gösterin, istediğinizi alacaksınız. Tüm pozitif duygular, gülümsemeyle başlıyor, sakın unutmayın. İçinizden tekrar edin; “Gülümserim, çözerim.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder