Deniz Sarıhanlıoğlu Urla'da yapılacak 7 harika şey
HABERİ PAYLAŞ

Urla'da yapılacak 7 harika şey

Sevgili dünlük, ağustosun ardından hüzünlü gözlerle el sallamamıza çok az zaman kaldı. Biz eylül, ekim ve biraz daha abartıp kasımın ilk iki haftası da denize giren, bahçeden balkondan kopamayan bir şehrin insanları olsak da, yazın bitiyor oluşu beni hep üzer. Ben de bu sebeple, serinleyen havayı, kısalan günü ve sararan yaprakları bir süreliğine görmezden gelir, kendi yazımı uzatırım. Belki siz de benim gibi, bahane arıyorsunuzdur mutlu olmaya, o yüzden size biraz Urla’yı anlatmak istiyorum. Urla’da yapılacak 7 harika önerim var. Hazırsak başlıyorum.

Haberin Devamı

SANAT SOKAĞI

Urla sanat sokağı 2010 yılında yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlamış. Uzun yıllardır Urla’ya göç eden sanatçıların sayısı öyle arttı ki, bu özel ruhların yarattığı masalsı sokağı görmeden dönmek olmaz. Yürüyüş yolunda, sağlı sollu sanat galerileri, atölye, sahaf, hediyelik mağazaları, pastane, fırın, cafe ve lokal dükkanları bulabilirsiniz.

DEMİRCİLİ KOYU

Daha önce gitmediyseniz, iki yanı ağaçların gökyüzüne uzandığı güzel bir yoldan, Urla’nın güneyinde kalan bu nefis koya mutlaka gitmelisiniz. Koy üzerinde işletmeler de var, kendi imkanlarınızla denize girip günün tadını çıkarabileceğiniz hatta kamp yapabileceğiniz alanlar da. Suyu serin, küçük taşlı ama mis gibi.

ZEYTİNYAĞLILAR

Malgaca Pazarı’na girip istediğiniz restorana girin. Zaten tok olsanız bile, taze börülcenin üstüne yapılan sarımsaklı domates sosunun kokusu sizi içeriye çağıracaktır. Zeytinyağlının bin türlüsünü, tertemiz pişirilmişini, en lezzetlilerini Urla’da bulabilirsiniz.

KITESURF

Kitesurf ya da uçurtma sörfü. Son yıllarda oldukça popüler olan bu sporu Alaçatı’dan sonra Urla’da da yapmaya başlayan pek çok kişi var. Hatta okulu da var. Uygun rüzgar ve deniz koşulları ile oldukça elverişli. Maceracı ruhunuza bir hediye vermek isterseniz gideceğiniz yer Urla olabilir.

MAVİ KUYRUKLU KARİDES

Urla Özbek köyü, tam bir balıkçı kasabası. Köy meydanından sahile doğru uzanan zeytinli yolda içinize dolan deniz kokusu sizi çok mutlu edecektir. Gastronomi meraklılarının da buluşma noktası. Sebebi ise, lezzetli bir deniz canlısı. Mavi kuyruklu Özbek karidesi bu yöreye özgü. Tadı inanılmaz lezzetli. Sadece bu karidesi denemek için bile Urla’ya gidilebilir.

Haberin Devamı

KLAZOMENAİ

Klazomenai, Urla’da gezebileceğiniz, tarihi İyonya kentinin kalıntıları. On iki İyonya kenti arasında anılıyor. Urla’nın doğusunda uzanan sahil şeridi için kullanılan Kilizman ismi, bu antik kentten geliyor. Ayrıca tarihteki ilk zeytinyağı üretim tesisi de burada kurulmuş. Mutlaka görülmesi lazım.

GÜN BATIMI

Maviden turuncuya onlarca renk tonunu aynı anda görebileceğiniz bir gün batımından söz ediyorum. Urla İskele’de bir çay bahçesinde, karşınızda Karantina Adası, Urla’nın tatlı kedileri, karşı sokaktan gelen yeni sulanmış sardunya kokusu ve tatlı bir esinti ile günü nefis bitirebilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder